wintzy, dupa parerea mea, The escapist e ridicol in absolut toate review-urile lui.
Asa, ridicol e cuvantul perfect He still has a point, though (doar in unele privinte).
In alta ordine de idei, acu am terminat si eu povestea, 56 de ore de joc (dar in care i-am dezvoltat pe toti aproape complet - atat cat se poate la nivelul 9 de cristarium) si am fost oarecum impresionat de final, dar cu un strop de gust amar (foarte putin, pentru ca oricum finalul a fost reusit si demn de un Final Fantasy). Atentie, in spoiler, pe langa finalul din FFXIII fac putin referire si la luptele din FFVIII, deci cine nu l-a jucat si intentioneaza sa o faca, sa nu apese pe buton
Luptele cu Barthandelus si Orphan mi s-au parut destul de usoare in comparatie cu cele din alte FF-uri. Si acum imi aduc aminte cat ma chinuiam la luptele de la final cu Ultimecia si Griever (mai ales la ultima lupta cu Ultimecia care avea HP exagerat de mare si imi dadea mereu cu un spell de ramaneau ai mei cu 1 HP si dupa mi-i si omora). Dificil pana am reusit sa iau Lionheart-ul lui Squall (a 2-a oara cand l-am jucat) Oricum la ala intr-adevar am fost impresionat si de lupta cu ultimul boss si de ending, chiar daca pe atunci personajele nu aveau voci, finalul reusea prin muzica si imagine sa iti atinga coarda sensibila. Nu zic ca nu s-a intamplat neaparat la fel si in FFXIII, finalul e spectaculos (acum inteleg si ce reprezinta logo-ul jocului) dar parca l-a stricat totusi piesa lui Leona Lewis (pe trailer nu mi s-a parut deloc rea, dar sa o bage in video-ul din final....NU! Mi s-a parut ca a distrus toata atmosfera).
Pe langa asta inca am in minte un set de intrebari legate de poveste...sunt ametit deja, chiar daca am citit tot din Datalog pe parcursul jocului, cred ca tot sunt ceva gauri in poveste sau nu am reusit eu sa inteleg tot. La fel ca si Khan, consider ca a fost foarte tras de par story-ul (dar in acelasi timp mi-a placut foarte mult si a fost elementul care m-a facut sa merg mai departe, sa imi doresc sa il termin - pe langa faptul ca sunt fan FF).
Ca si concluzie, au fost 56 de ore pe care nu consider ca le-am pierdut asa cum zic multi destepti ca Jim Sterling (Destructoid) - se da mare cunoscator al jocurilor si da nota 4 unui joc care intr-adevar nu este lipsit de probleme dar e departe de a merita 4. Mi-a placut per total, dar regret faptul ca il puteau face incomparabil mai bun daca ar fi lucrat mai mult la unele elemente cheie.