Monky faptul ca pot dicuta cu o persoana cu asa experienta iti dai seama ca ma face constient de anumite lucruri. Nu iau orice si oricum. Insa ce ma luat de la ei pana acum a fost ok. Mancarea de la Hikari e super...manca aia mici de rup. Am luat fulgi din Hornbach o manaca si pe aia dar asa ca le e foame. Am luat pesti frumosi si sanatosi, plante viguroase... asta mi-a dat incredere dar nu pentru a lua totul doar ca imi sugereaza cineva. Doar ti-am spus la momentul respectiv ca omul mi-a indicat sa iau 1-2 pesti si nu 4 deodata cum vroiam (eram blonda pe atunci si vroiam agitatie cat mai repede). M-a trimsi la plimbare si mi-a zis sa vin saptamana urmatoare. Deci o atitudine nu tocmai comerciala. Chimicale nu am luat de la ei. Am luat din Carrefour ca sa ma simt bine ca e toul sub control...adica Easy balance care promite o chestie pe ambalaj de care si eu m-am cam indoit dar ma rog am zis ca e de bine. Am mai luat ce mi-ai indicat de la pepika si cam atat.... ah si ce mi-au dat aia la cumpararea acvariului (cei de la Animax) pentru startare. Acolo nu prea cred eu ca a fost bine caci era un flacon ce urma sa expire in 2-3 luni, dar l-am folosit. la inceput si dupa o sapt. fara pesti.
EExact din ce spui tu si din toata povestea pe care am derulat-o si din ce am mai citit deduc insa ca nu am facut cea mai buna alegere luand un acvariu de 60L. Sau ar fi fost buna doar pentru guppy and stuff like this. Acum cred ca as fi optat pentru unul de 100L. Insa la momentul ala mi-am zis ca e un cadou, fiind o perioada ciudata in economie ar trebui sa ma uit dupa ceva calitate/pret/volum ok si iata asa a rezultat acvariul.
Probabil o sa ajung in cateva luni sa ma gandesc sa-l vand. Doar ca idee acelasi acvariu dar un volum de 80 cred...era la 700RON... ceea ce e aproape dublu fata de cat am dat. Anyway pana "imi fac majoratul" scap de complexul "blondei" ma joc in 60l si apoi fac un pas hotarat.
Am plecat azi dupa servici spre Reef, din pacate nu stiu cum m-am uitat pe harta lor de pe site ca am inteles altceva si am cautat degeaba locul. Apoi am gasit un hotspot si am intrat de pe ipod si am vazut ca e in cu totul alta directie... dar voi trece maine. Trebuie sa vad cu ochii mei ce inseamna acvariu si pesti.
Si apropos de pesti... initial vroiam doar guppy si Xifo si specii d'astea dar cand m-am dus sa cumpar fratele sotiei mi-a zis... "ia scalari uite ce frumosi sunt" iar eu eram total impotriva pentru ca stiam ca sunt agresivi si teritoriali... de gura lui am luat, desi vroiam guppy... acum ma simt atat de bine ca i-am luat, sunt frumosi, inteligenti si imi plac mai mult de guppy sau Xifo (poate si pentru ca si-au dovedit rezistenta :-)...dar chiar ii simt comunicativi. Vad ca spatiul este mic asa incat nu voi lua gurami desi imi plac cum arata...
Si revin la petshop si pesti. Cand eram in perioada de tatonare am intrat pe la ei sa vad una alta/sa deschid ochiul cum s-ar zice si am surprins o discutie intre ei si clineti interesati de pesti... si daca am intels bine ziceau ca se aprovizioneaza cu pesti dela un domn acvarist din zona Pta Muncii, un domn care are si un magazin pe acolo si care din ce am citi este respectat pentru dedicare si ce a facut in domeniu... Nu am trecut inca pe la magzinul cu pricina dar cam asta mi-a ramas in cap.
Mai vorbim
seara faina