Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Tigara electronica
-
Administrator
Din cate-am inteles eu, ca nicotina un cartus (normal) e echivalent cu 7 tigari.
Acum ca tras, ca fumuri ... e foarte greu de facut o estimare.
Hai sa presupunem ca un cartus are 100 de fumuri.
Pentru un fumator obsesiv (care fumeaza fum dupa fum) ... probabil dintr-o tigara normala trage de 20 de ori, poate mai mult. Ceea ce reduce un cartus la 5 tigari sau mai putin.
Pentru un fumator la computer/consola ( (c) clasificarea fumatorilor dupa Sid ), care aprinde o tigara, trage un fum, o pune in scrumiera, mai omoara 100 mobi si cand vrea sa traga din nou observa ca tigara s-a fumat singura ... un cartus poate fi echivalentul si a 100 de tigari 
Deci parerea mea e ca e foarte subiectiva chestia, depinde de cum fumeaza fiecare.
Acum din experienta personala : (un pic de istorie mai intai) eu fumam cam 2 pachete de tigari pe zi. Pana acum 3 saptamani (vineri). Atunci m-am lasat, brusc. Ca istorie mai veche, eu fumez (cu pauze) de vreo ... 17-18 ani. Am mai avut perioade (de cate 1 an, de vreo 3 ori) in care n-am fumat. De fiecare data cand m-am lasat, m-am ingrasat considerabil. Revenind la acum 3 saptamani, primele 2 zile de nefumat sunt urate. Sunt zilele in care dai jos dependenta de nicotina. Esti nervos, ai draci pe toata lumea si esti usor paranoic, ai senzatia ca toata lumea are ceva cu tine. Senzatia se diminueaza considerabil dupa cele 2 zile, disparand complet cam intr-o saptamana. Dupa care ceea ce-ti mai lipseste e gestul. Si eu am avut intotdeauna tendinta sa-l inlocuiesc cu mancarea, de unde si ingrasatul. Well, ieri am luat tigara asta electronica, pot sa spun ca ieri a fost prima zi in care n-am mai rupt frigiderul. Si asta fumand doar cartusul cu zero nicotina. Gestul de-a trage din ea a fost enough.
Ca idee pot spune ca nu cred ca trag mai mult de un fum la 15 min, in cel mai rau caz. Presupunand un 16 ore pe zi active (worst case scenario) ... 16*4(fumuri pe ora) = 64 fumuri pe zi. Un cartus maxim. De unde, in cazul meu, echivalenta e un cartus = 2 pachete 
Oricum, pana acum jucaria mi se pare foarte misto si utila