Din cate vad aici Routere wireless D-Link ca diferenta este un pic peste 100 RON la 655 fata de 635. Caz in care iti recomand cu caldura sa mergi pe 655. E model mult mai nou, sta mai bine la hardware (stie chiar si 2 retele wifi in acelasi timp) si are firmware updates mai recente (la 635 deja nu se mai scot).

Acum am stat insa un pic si m-am gandit. Tu de fapt nu vrei cablu pana la acest dlink, deci functia de server dhcp si router o pierzi automat... si cred ca e cam dificil sa faci pe wifi toata nebunia. Asa ca, pentru a scapa de chestii complicate (si poate si cam scumpe) iti recomand una din doua alternative:

1. Intrucat vrei net via wifi pe calculator, cumpara-ti o placa de retea wifi tare. De exp. asta: D-Link DWA-547 Placa de retea wireless - PC Garage. Nu te agita ca nu e standard N. Sigur nici modemul tau de la UPC nu este N, asa ca e suficient. Iar cu cele 3 antene de 2dBi ar trebui sa treaca de peretii problematici.

2. Ia un acces point, e de 10 ori mai simplu de configurat (si e si mai ieftin). Ai o multitudine de solutii aici: Access point-uri

It's your choice. Bafta !