Single post: Clash of the Titans se lanseaza in Iulie
-
Senior Member

Originally Posted by
cryyo
Apropo de asta, nu vi se pare ca se cam 'sare calu' cu discrepanta asta asa mare intre combatanti?!
Diferentele asa de mari imi lasa un gust ciudat, pare ca nu mai are legatura cu nimic real. Nici cand mai stau sa visez cu ochii deschisi si parca nu-mi imaginez ca m-as lupta cu asa giganti.
Asta e stereotipul european, monstri cit mai mari ca sa dea senzatia de maretie si de implinire a eroului, am vazut pe undeva o comparatie facute intre jocurile facute de europeni si de japonezi, comparatia puncta pe RPG-uri si pe Action/Adventure-uri.
Concluzia fiind ca europenii fac jocuri cu inamici imensi ca sa rezulte ce am spus mai sus, jocuri in care jucatorul transpune in pielea personajului propriul caracter, japonezii insa se axeaza foarte mult pe latura emotionala a personajelor si pe evolutia lor in aceasta directie, oferindune caractere foarte bine construite cu personalitati proprii, cu un trecut propriu bine conturat, atragind in acest fel atentia jucatorului asupra caracterului si a evolutiei lui ingame, jocurile japoneze se axeaza mai putin pe dimensiunea inamicilor (desi exista si aici inamici de dimensiuni considerabile) sau pe maretie personala ci pe aflarea istoriei personajului principal si pe relatiile pe care le are cu celelalte personaje din lumea jocului.
Sper ca am sintetizat bine ceea ce am citit in acel articol, deasemeni va rog sa nu luati adliteram ce am scris pentru ca mai exista si exceptii de la regula.