Single post: Tigara electronica
-
12-05-2010 10:36 #3407 SP
Egoist
Interesant reviewul lui Monky. Joye 510, dupa parerea mea, este singurul atomizor din trei parti (mustiuc, atomizor si baterie) care face cel mai bine fatza necesitatilor zilnice. Totusi ramin citeva probleme majore cum ar fi temperatura de "ardere" a atomizorului dupa curatare. Lichidele (e-lichidele) trebuie sa fie doar incalzite si nu "arse". Dupa curatarea "la rosu" a atomizorului elichidul este vaporizat la o temperatura mult mai mare decit cea initiala. Ca si cind ai turna picaturi direct pe un resou electric. Inca mai banuiesc ca filamentul atomizorului iesit din fabrica ar fi impregnat cu ceva sau este in prealabil "nichelat" cu un alt strat protector termo care limiteaza sa nu se incalzeasca excesiv. Odata cu "arderea" se pierde acest strat, transformindu-se in reziduuri cu gust de "alune"... Nu stiu cit de nocive sint atomizoarele dupa curatarea lor prin "ardere"... Eu personal am smuls cu atentie toate firele acelea incolacite de sub plasa absorbanta (majoritatea erau arse de tot) si merge bine si fara ele. Asa am facut si loc acolo, sa pot da jeturi dintr-o seringa cu apa sa se duca arsura... A mai ramas doar o singura problema, cea a mustiucului. Oricit de plin ar fi cu elichid, materialul absorbant (si de retinere a lichidului) este inutil, la un moment dat esti nevoit sa tot deschizi acolo si sa torni picaturi. Mai mult de doua picaturi pe material echivaleaza cu turnarea directa pe filament. Deci stai in continuare si inchizi, deschizi si torni picaturi pina te plictisesti... Prefer in continuare mustiucele scurte de 510. Lungimea celor XL e inutila. Recent am trecut pe cartomizoare. La orice refill incap lejer cinci picaturi, nu "transpira", nu mai desfaci tot timpul mustiucul de atomizor sa picuri inauntru. De fapt nu mai sint trei parti de minuit ci doar doua: cartomizorul si bateria. Concurenta mare intre 510 si cartomizoare... Folosesc in continuare 510. Dar etigara de baza e KR-ul. Inca ceva. La KR, mai ales la cartomizoarele "silver" se simte cel mai bine caldura si e un semnal cind sa te opresti de inhalat. Ca te frigi la buze...