Quote Originally Posted by okayo View Post
Despre pietris: am luat o punga de Volcanit de la prietenii tai
Imi place sa cred ca am prieteni/amici pe la toate firmele din domeniu... deci trebuie sa fii mai specific. Oricum, fiind vorba de Volcanit, raman doar 2 optiuni
Quote Originally Posted by okayo View Post
am luat o punga de Volcanit de la prietenii tai fara sa ma gandesc ca nu-mi va ajunge si acum sunt in cumpana ca si pretul ei este cam mare.
Acvaristica e si va ramane costisitoare (mai ales la inceput). E un lucru la care sigur te-ai gandit inainte de a porni toate cele, nu ?
Quote Originally Posted by okayo View Post
Cumpana: pentru ca tu ziceai ca e bun ca si filtru biologic insa Daniel mi-a zis ca in cazul asta sa-l pun la baza ca e imbogatit cu fier si e bun pentru plante. Asa incat compromisul pe care am sa-l fac va fi asta la baza si peste pietrisul meu. Desi e cam ciudata combinatia: jos de culoare inchisa si deasupra culoare deschisa sau as putea amesteca cele doua pietrisuri sau as putea pune Volcanit doar in zonele unde sunt plante.
Iti dai seama ca a combina pietris alb cu pietris vulcanic (rosu/maroniu) e o mare... uratenie. Si oricum nu vei putea mentine "straturi" maro dupa care alb... se vor "combina" in timp. Mai ales ca sunt de marimi diferite. Sorry, ce vrei tu sa faci e o mare greseala... Eu oricum nu inteleg care va fi substratul fertilizant aici... Daca nu ma insel volcanitul foloseste ca substrat fertilizant terralit-ul (un substrat care porneste foarte greu... minim o luna, doua). Dupa care pentru a mentine linia de fertilizare, trebuie sa folosesti produse de la AquaMedic...
Quote Originally Posted by okayo View Post
Pentru noul acvariu am comandat filtru nou, extern si care banuiesc va trebui pus in fiunctiune cand acavriul are cel putin 1/3 apa in el. Asa incat la aceasta cliclare "din scurt" cred ca transferul de apa, de pietris si plante si adaugarea substantelor amintite vor fi cele care vor grabi stabilizarea bacteriilor.
Eu as cicla noul filtru in vechiul acvariu. Cu bacterii si acvariul ciclat, probabil ca in 2-3 saptamani e up and running.
Quote Originally Posted by okayo View Post
Totusi exista o intrebare cum as putea spala pietrisul din vechiul acvariu sa-i mai scot din mizerie? Cum ai proceda tu?
EU cred ca as scoate apa si pietris din vechiul bazinsi le-as pune in pet-uri mari de 5l. Scutura bine pana iese mizeria, arunca apa si turna nisipul in noul acvariu.
Pietrisul ala mai contine bilele de feropol. Ma gandesc ca dupa vreo 2-3 luni nu ma e nici una intrega si ca sunt dizolvate in pietris.
Repet, eu in primul rand n-as face niciodata asa ceva. Pietris alb cu volcanit. Si daca as face asa ceva, numai la ideea ca am avut Ferropol (care Dzeu stie ce explozie de alge o sa-mi faca avand un exces de Fe din Volcanit)... cred ca as renunta. Daca totusi n-as tine cont de nimic si de nimeni si as vrea eu neaparat combinatia... probabil ca as spala pietrisul in apa din acvariul vechi...