okayo: man, m-ai intrebat pe PM daca e ok Ecco Pro 200 pt. acvariu de 125L. Ti-am spus ca iti recomand Ecco Pro 300 pt. ca e cam mic 200. Acum, daca pt. 125L am zis ca e mic, cum crezi ca este pt. 160L ?!? Dar oricum vad ca pana la urma faci tot cum doresti. Vad ca pui problema banilor, dar procedezi ca majoritatea. Cumperi n chestii ieftine, si in final ajungi sa cumperi tot ceva ok, dupa ce dai de 2-3 ori mai mult. Pacat ca am scris ghidul ala degeaba. http://www.consolegames.ro/forum/f63...e/#post243044:
La achizitionarea unui filtru, trebuie sa va uitati la volumul de apa pe care il poate filtra pe ora, precum si la capacitatea acestuia. Daca la capacitatea mediilor de filtrare depinde de cat de multi pesti aveti, cat de multa mizerie fac, la volum trebuie sa va orientati inspre un filtru cu un debit de 2-3 ori mai mare decat volumul acvariului. De exp. pentru un acvariu de 100L, in mod normal se recomanda un filtru cu debit de 300L/h. Dar, aici va rog sa luati in calcul urmatoarele probleme: Producatorii specifica de obicei capcacitatea pompei, si nu a debitului real. De exp. un filtru JBL e1500 (de 1500L/h), cu mediile incluse, de-abia daca are 8-900L/h. Si acesta la pornire. In foarte scurt timp, datorita mizeriei, ajunge la 6-700L/h. In concluzie, luati valoarea de 6-700L/h ca fiind cea reala, si nu de 1500L/h.
Sper sa-ti faca fata Ecco 200... sau macar nu suprapopula. Cat despre terralit, acesta se foloseste cu vulcanit, mai exact se pune ca substrat fertilizant. Doar ca fiind pe baza de zeolit acesta are o "startare" mai lenta. Multi adauga in el produse de la Sera pentru o startare mai rapida... Eu am preferat sa merg pe linia Dennerle, prin urmare in loc de terralit am mers pe Deponit Mix. Diferenta este ca Deponit Mix-ul porneste instant... Vorba ta, "sper ca lucrurile sa iasa bine"...