Single post: Enslaved: Odyssey to the West
-
Senior Member
Chiar nu ma asteptam la atatea replici si-mi cer scuze ca am fost offtopic. Poate un moderator muta postul meu si restul (care au legatura cu dificultatea in jocuri) pe un topic separat. Ar fi mai bine...cred.
Incerc sa ma explic inca odata :

Originally Posted by
drik
Cum joci tu să te relaxezi alții joacă pentru challenge. Eu unul nu suport jocurile ușoare, mi se pare că duc lipsă de esență, probabil pentru că am crescut juc�nd totul pe hard și sunt obișnuit cu vremea c�nd jocurile nu erau făcute pentru bunicuțe și fani Hannah Montana...
Sunt total de acord cu tine si chiar te inteleg. Dar am impresia ca tu nu ma intelegi pe mine. Am zis clar : din partea mea sa fie jocul IMPOSIBIL de jucat pe hard, sa mori din secunda in secunda, efectiv nu ma intereseaza. Dar ma astept ca pe easy sa fie USOR, ca de aia e EASY. Poti intelege asta ? Poate ai impresia ca-s un noob prost. Nu vreau sa ma laud, dar in 98 eram maestru la Quake, am jucat si pe net cu ping de 600 si castigam. Si nu jucam cu fraieri, ci cu jucatori buni. La warcraft 3 am ajuns level 32 solo pe ladder (battle.net). Deci nu ma consider un noob. Nu-s nici jucator profesionist, sunt departe de asa ceva.
Poate tie iti place sa incerci de nspe ori sa treci o faza, poate esti foarte bun, nu stiu. Insa stiu ca atunci cand pun un joc pe easy e inadmisibil ca un jucator care totusi are ceva jocuri la activ si joaca din 96 sa nu aibe probleme. DELOC.

Originally Posted by
MonkY
RaverX: acum sincer, ce ai prefera ? Sa joci sah cu un A.I. foarte prost, doar de dragul de a castiga de fiecare data... sau sa joci sah cu un A.I. foarte bun, care sa-ti ofere o adevarata satisfactie dupa ce il bati ?

MonkY, un joc de sah e un joc de sah, dar nici acolo n-as vrea sa fiu batut in 5 mutari. Poate tu ai satisfactie doar cand treci o faza grea. Eu am satisfactie jucand. Imi plac FPS-urile. Imi place sa admir decorul, sa vad efectele armelor, etc. Normal ca-mi place si un pic de provocare, nu sa stea inamicul nemiscat si eu sa-l impusc. Dar nici sa intru intr-o camera si sa mor in 2 secunda pt ca-s 6 inamici si trebuie sa sar si sa strafez ca un nebun pentru a supravietui. Asta e foarte bine pe HARD, dar pe easy e o tampenie.
Cat despre A.I. - come on... daca tu imi zici un singur joc unde diferenta de dificultatea o face A.I.-ul eu nu mai am ce zice, e GG pt tine. In toate jocurile pe care le-am jucat stii care erau diferentele intre easy si hard ? Astea (unele sau chiar toate) :
-inamici mai multi
-inamicii erau mai rapizi si mai precisi (n-are legatura deloc cu A.I., doar ca se miscau mai repede si tinteau mai bine)
-inamicii faceau damage mai mare
-tu faceai damage mai mic
-te regenerai mai greu sau aveai sanatate/armura mai putine
-etc
M-am referit mai mult la FPS-uri, dar in mare e valabil pentru orice tip de joc (cu modificarile de rigoare).
Iti dau exemplu din War3 (easy, normal, insane).
Pe easy nu-si face upgrade-uri, cam asta e diferenta fata de normal.
Stii care e diferenta fata de normal si insane ? Pe insane are de 3 ori mai mult aur, deci un peon care la mine la mina scoate 10 gold, lui ii scoate 30 gold. Normal ca atunci isi face armata foarte rapid si daca n-ai micro impecabil ai pierdut inca din prima batalie. Si eroii calculataorului se regenereaza mult mai rapid si mana la fel.
Insa la A.I. diferenta e zero, daca eu fac doar armata aeriana crezi ca el face doar anti-air ? Aiurea - face exact aceleasi unitati, de toate, adica are un A.I. FOARTE prost.