Avantajul la VSS este desigur luneta, lucru pe care un SMG nu il are. Pe multe harti sunt anumite pozitii de unde vezi spawnul inamic, MCOMul si deisgur drumul pe care inamicii trebuie sa il parcurga spre MCOM. Deseori aceste distante sunt prea mari pentru a putea zari inamici clar. Cel mai elocvent exemplu ar fi pe Val Paraiso ca attacker la baza a 2-a. E un bolovanel care e cover excelent si de unde vezi 3 din cele 4 spawnuri ale inamiclului si ambele MCOMuri. Problema e ca inamicilor li se vede doar capul. Pentru ca ai scope poti sa ii omori mult mai usor decat cu Red Dot sau ACOG. Pe langa asta arma este excelenta in hipfire, angajezi lejer tinte pana la 4 - 5 metri full auto si nu stiu o arma sa omoare mai repede in afara de bolt-action sau shotty.

In acelasi timp mi se pare blasfemie sa folosesti un Bolt Action cu Red Dot sau cu ACOG cand ai un pistol in dotare sau poti sa dai "quickscope".

Alta chestie e toata nebunia cu Recon vs. Sniper. Casa se numeste Recon dar armele se numesc Sniper. Nu e ceva facut pentru a Run'n'gun. In afara de rolul de Sniper exista si cel de Designated Marksman (cum imi place sa joc cu T88,SVU sau VSS). In schimb exista armele accesibile tuturor claselor, cu acelea se poate juca Run'n'gun. Si la urma urmei, poti sa joci rolul de Recon cel mai bine, urcat de un deal, de unde vezi toata baza inamica. Protejezi MCOMul, arzi oamenii de la stationare si dai un morar doua de amorul artei.