Nene, nu vad legatura intre premii si rejucabilitate.Si GTA4 a avut note doar de 100 pe metacritic si acum nu-l mai joaca nici dracu'.
Da, vorbesc de multiplayer, pentru ca asta inseamna un joc adevarat dupa parerea mea din 2 motive.

1. Un singleplayer are rejucabilitate minima (in afara de rpg-uri complexe ca si KOTOR), tocmai pentru ca stii deja ce se va intampla.
2. Adevarata provocare o reprezinta infruntarile cu prietenii, nu cu un AI obosit.Stiu ca esti fan al jocurilor single, asta probabil pana intri la un GOW2 cu baietii de pe xbox.Eu personal cred ca am creierul mai dezvoltat decat calculatorul si imi place sa joc cu adversari umani.

Nu am jignit MGS-ul, ci am spus doar ca are rejucabilitate mica tocmai pentru ca nu este nici RPG complex si nici multiplayer.Iar daca TU personal l-ai terminat de 10 ori, asta nu inseamna nimic. Probabil mai sunt 2-3 insi pe forum care au facut acelasi lucru SI ATAT. Si Grey a terminat Halo de 3 ori sau Mika COD4 de 5 ori, ce inseamna asta?Ca singleplayer-ul lor e bun?Nu! Inseamna ca producatorii au stiut sa mareasca durata de viata titlului printr-un MP genial.

@Xristina
Fara suparare, dar am impresia ca vorbesti cu mine ca si cu un copil de 10 ani si nu e cazul.
Diferentele intre bugurile software si jocuri sunt absolut minime, ambele au algoritmi complecsi si debugging.Tot cod e scris pentru fiecare.Ca jocurile contin si elemente de 3dmax si collission detection asta e altceva.Dar esenta e aceeasi, tot C/C++ este.
Nu vorbim de remodelare si de rescrierea engine-ului fizic, pentru ca astea sunt lucruri ELEMENTARE care trebuie gandite PRIMELE, inaintea conceperii vreunui algoritm, ceea ce nu reprezinta bug-uri. Daca exista vreun glitch pentru care trebuie rescris vreun algoritm complex, ala deja nu mai e ghlitch.Punct.

Sa dau un exemplu.La Fifa 09 sunt cel putin 10 offsaid-uri pe meci. Asta se poate rezolva punand niste conditii banale pentru atacanti.Cateva IF-uri gen "daca dobitocul de varf se afla in spatele fundasilor, THEN, trage-l in rand cu ei" a.i. sa nu mai ramana ca dobitocul in spate.

Exemplul 2: Cand arbitrul acorda legea avantajului si nu sutezi, arbitrul fluiera.
Din nou: IF bLegeavantajului = TRUE, then {IF noObstructie THEN bPermitFluierArbitru = FALSE;}, deci arbitrul sa nu mai fluiere DECAT daca se intampla vreo obstructie DUPA legea avantajului.

Nu cred ca pentru bugurile aste trebuie rescris engine-ul grafic, sa fim realisti.