Quote Originally Posted by Taw View Post
@Xristina
Fara suparare, dar am impresia ca vorbesti cu mine ca si cu un copil de 10 ani si nu e cazul.
Diferentele intre bugurile software si jocuri sunt absolut minime, ambele au algoritmi complecsi si debugging.Tot cod e scris pentru fiecare.Ca jocurile contin si elemente de 3dmax si collission detection asta e altceva.Dar esenta e aceeasi, tot C/C++ este.
Nu vorbim de remodelare si de rescrierea engine-ului fizic, pentru ca astea sunt lucruri ELEMENTARE care trebuie gandite PRIMELE, inaintea conceperii vreunui algoritm, ceea ce nu reprezinta bug-uri. Daca exista vreun glitch pentru care trebuie rescris vreun algoritm complex, ala deja nu mai e ghlitch.Punct.

Sa dau un exemplu.La Fifa 09 sunt cel putin 10 offsaid-uri pe meci. Asta se poate rezolva punand niste conditii banale pentru atacanti.Cateva IF-uri gen "daca dobitocul de varf se afla in spatele fundasilor, THEN, trage-l in rand cu ei" a.i. sa nu mai ramana ca dobitocul in spate.

Exemplul 2: Cand arbitrul acorda legea avantajului si nu sutezi, arbitrul fluiera.
Din nou: IF bLegeavantajului = TRUE, then {IF noObstructie THEN bPermitFluierArbitru = FALSE;}, deci arbitrul sa nu mai fluiere DECAT daca se intampla vreo obstructie DUPA legea avantajului.

Nu cred ca pentru bugurile aste trebuie rescris engine-ul grafic, sa fim realisti.
Not patronizing, having a conversation
Remodelarea e simpla just redo the model and we can say amin.

Exista anumite probleme in engineul fizic cand ai mai mult obiecte in scena. Coliziunea se face fie prin bounding box,fie prin vertex colision, fie prin *inserati alta metoda*. Unele firme fac engineurile, prin urmare nu sunt stressed de toata lumea si pot sa apara tiny bugs, like how houdini cut a man in half with a wall.

Algoritmi folositi de jocuri nu au o complexitate mai mare de lets say O(n^2). Daca ajungi la O(n^3) pentru fiecare algoritm in parte, then...Softurile isi permit luxul de a folosi algoritmi ce au un timp de executie mai lung,prin urmare au o complexitate mai mare, pentru ca procesorul nu e ocupat cu detectarea coliziuni si/sau verificarea tipului de inamic.

Tu ai dat exemple de AI. La AI, nici nu cred ca pot sa ii zic AI, mai mult scripting, daca ai un cod clar fara ambiguitati si variabile lasate alandala, atunci ok fix it, dar acel programator te va taxa pentru ca l-ai pus sa repare a tiny bit of code. Si deja ti-ai consumat bugetul pentru luna aia. Inca o data zic problema de baza este $$$.

Si am zis rescrierea engineului fizic, nu in totalitate ca atunci Duke Nukem Forever ar vedea lumina zilei.

Again just a conversation, nimeni nu e mai destept ca cel care a postat mai sus mai jos sau cu 2 pagini inainte.