Originally Posted by
h0stile
o sa te rog sa definesti "peste tot afara" si "relativ ieftin". nu de alta, dar peste tot afara unde m-am uitat eu, iPhone 4 e orice numai ieftin nu. pe de alta parte, e posibil ca noi sa dam definitii diferite ale lui ieftin. pentru mine un kil de rosii e ieftin. sau o paine. nu un iPhone. in UK de ex, cel mai "ieftin" model de iPhone 4 e 499GBP.
si ca sa intelegi unde bat o sa-ti zic ca s-au facut studii de piata in 2010 care au concluzionat ca iPhone are in Europa un marketshare de 18%, numarul total de posesori de iPhone in Germania, UK, Franta, Spania si Italia fiind de 10mil (la sfarsitul lui aprilie 2010), o cifra care nu mi se pare foarte mare daca adunam toti posesorii de mobile din cele cinci tari. rezulta deci ca numai la noi e mentalitatea asta ca iPhone e ieftin (si abonamentul e scump), pentru ca altii, mai bogati ca noi, nu gandesc deloc asa. sa nu crezi ca incerc sa te jignesc. vreau doar sa scot in evidenta faptul ca mediul ne altereaza perceptia asupra lucrurilor din jurul nostru (si nu intotdeauna e bine sa se intample asa).
PS eu am citit pretul cifra cu cifra de trei ori ca sa ma asigur ca inteleg bine. incredibil...astia ar trebui impuscati iar executia transmisa in direct.