Quote Originally Posted by okayo View Post
Multam.
Cu placere. Incearca sa-ti pui la punct micro si macro-fertilizarea. Daca le dai si lumina si au pH ok (daca tot introduci CO2), vor incepe sa-si revina plantele. Si cea mai buna metoda de a scapa de alge este ca plantele sa fie super ok (si sa traga toti nutrientii din apa, lasand algele sa moara de foame). De aceea se si recomanda ca la bazin nou sa iei plante cu crestere foarte rapida (gen cabomba). La care chiar va trebui sa renunti dupa o luna-doua, pentru ca devine invaziva (desi unii o mai pastreaza si o tund mai des).

Si nu mai da banii pe solutii impotriva algelor, pentru ca sunt egale cu zero. De fapt mai rau fac. Gandeste-te la alge ca fiind niste plante "proaste", dar foarte profitoare. Cum prind ceva in neregula, cum se hranesc si se inmultesc (asta fac de miliarde de ani). Mai bine ai da banii pe teste de NO3, PO4, Fe... ca sa vezi daca ai acel exces de care abuzeaza ele. Si pentru inceput, nu exagera cu lumina. 8 ore pe zi la inceput, 10 ore dupa cateva luni, cand e totul ok. Eu am ales solutia cu pauza in mijlocul zilei, asa cum fac foarte multi. E buna pauza pentru calmarea pestilor mai nebuni, plus ca da oportunitatea si pestilor "de noapte" sa iasa chiar si in timpul zilei. Si cel mai important, ca apucam sa-i vedem noi la lumina atat dimineata, cat si seara. Altfel ar fi prea greu... Intr-un acvariu plantat cu lumina artificiala de la 08:00 dimineata la 20:00 seara, adica 12 ore... ar fi aproape imposibil de luptat cu algele.

P.S. Am vazut ca ai si un "shark" si "sae". Cum se inteleg ? Nu alearga rechinasul pe sae ?