Single post: Probleme De Logica
-
Member

Originally Posted by
Uziwood
Ionutz, ce ai scris tu acolo se bazeaza pe presupuneri, pentru a rezolva corect o astfel de problema trebuie un raspuns sigur bazat pe argumente sigure. Daca B si C nu sunt egale? mai trebuie doua cantariri pentru a stabili care are o greutate diferita. De asemenea, daca cele 3 monezi pe care le alegi tu nu sunt egale ca si greutate ? Vor mai trebui multe cantariri pentru a stabili care este moneda falsa. Faptul ca ai noroc si nimeresti monedele cum ai scris tu este o posibilitate dar NU este o rezolvare matematica pentru problema.
Pai tocmai asta spuneam, ca nu exista o singura rezolvare, iar au am specificat la inceput ca ceea ce am scris eu acolo sunt doar 2 rezolvari ale problemei.
Exact cum am spus, eu am prezsentat cazul in care la prima cantarire B=C.
Daca B<C sau B>C decurg altfel lucrurile, dar tot se poate determina din 3 cantariri care este moneda falsa.
In ce sens daca cele 3 monezi nu sunt egale?
Pai nu tocmai asta e esenta problemei, ca din 12, 11 sunt egale iar doar una este inegala ca si greutate?
Pai daca B=C, atunci inseamna ca in gramada A sunt probleme.
Iar daca iau 3 monezi din gramada B sau C, nu conteaza, pentru ca ele sunt egale ca si greutate, nu?
Tocmai asta este, este o problema care are rezolvare in mai multe moduri, nu doar intr-un singur mod, iar aceste moduri pot sa difere in functie de rezultatul primei cantariri.
Dar, ai dreptate, este o problema care nu are o rezolvare concreta si unica, si ar fi mai bine sa evitam astfel de probleme de logica ca sa nu ne complicam aiurea.