Single post: Gran Turismo 5
-
14-07-2010 01:50 #1000 SP
Senior Member
Ma scuzati, dar vaaaai, cat bull**** cu cei 5 ani de development. Nu se justifica atata timp cand lucreaza un studio intreg la un joc. Trebuie tinut cont ca nu se lucreaza tot timpul de la zero. Sunt anumite proceduri de lucru special gandite sa elimine lucrul de la zero. Bun, modelezi circuitul cutare. Pentru urmatoarea versiune a jocului ai deja masuratorile facute, detaliile din satelit si toate celelalte date luate de la fata locului; nu cred ca se modifica total Nurburgring-ul de la un an la altul.
La fel si cu masinile. Cei dintre voi care au experienta cu modelarea 3D stiu ca masinile, in cazul de fata, se modeleaza la nivelul maxim de detalii, dupa care se reduce 3D-ul masinii la un nivel care sa permita PS3-ului (in cazul nostru), s-o afiseze in joc fara probleme. De exemplu, un Ferrari Enzo o sa arate la fel si peste cativa ani, nu e ca si cum trebuie remodelat de la zero pentru GT6.
Iar pentru modelat masini nou aparute, ori se misca ei incredibil de greu si nu stiu sa modeleze (greu de crezut), ori pur si simplu nu vor sa se grabeasca. Nu ia jumatate de an modelarea si texturarea unei masini, nici macar la nivel ultra-maxim-hiper-realistic, exista si aici proceduri de fluidizare a procesului de lucru. Bun, ia prima masina mai mult timp de modelat si texturat, restul de masini modelate trebuie sa mearga mai repede.
Inca un lucru, pe partea de creatie: nu e ca si cum trebuie sa creeze nu stiu ce univers fantastic, cu poveste nemai�ntalnita, cu nu stiu cate zeci de personaje, nu e MMORPG sau Action Adventure, e un joc cu masini. Unul mare, ce-i drept, dar un joc cu masini, asa ca timpul pe care alti developeri il consuma cu dezvoltarea unui scenariu mega complex, aici este redus mult.