Inca 3 bancuri, sper sa va placa:
Iepurele, putred de bogat, se plimba prin padure. Lupu', uimit de bogatia iepurelui, il intreaba :
Iepure, cum ai reusit sa faci atata avere ?!
I : Pai lupule, sa iti explic :
M-am dus la o scorbura mica, am facut "cucu", a iesit veverita, am omorat-o, i-am luat blana, si am vandut-o, dupa aia, m-am dus la o scorbura un pic mai mare, am facut "cucu", a iesit vulpea, am omorat-o, i-am luat blana si am vandut-o, apoi, m-am dus la o scorbura si mai mare, am facut "cucu", a iesit ursu, l-am omorat, i-am luat blana si am vandut-o; si uite asa, incet, incet am devenit bogat.
L : Pai asta e nimica toata ! sa vezi ce bogat o sa ajung eu !!!
A doua zi, lupu' se intalneste din nou cu iepurele; lupu' era plin de bandaje, cu picioarele in gips... il intreaba iepurele : Da' ce ai facut lupule, nu te-ai descurcat ?!
L : Pai iepure, sa iti explic :
M-am dus la o scorbura mica, am facut "cucu", a iesit veverita, am omorat-o, i-am luat blana, si am vandut-o, dupa aia, m-am dus la o scorbura un pic mai mare, am facut "cucu", a iesit vulpea, am omorat-o, i-am luat blana si am vandut-o, apoi, m-am dus la o scorbura si mai mare, am facut "cucu", a iesit ursu, l-am omorat, i-am luat blana si am vandut-o, dupa care am fost la o scorbura si mai mare, am facut "cucu", si a iesit trenu' !
Un fermier crestea pepeni. Se descurca destul de bine dar avea o singura problema care il sacaia: in fiecare noaptea copiii vecinilor se strecurau in bostanaria sa si ii mancau cativa pepeni.
Ca sa scape de acestia se gandi sa faca un semn pe care sa scrie: "Atentie, unul dintre acesti pepeni a fost otravit!"
Zis si facut.
In noaptea acea copiii gasira semnul si ca sa-si bata joc de sarmanul fermier facura altul.
In ziua urmatoare fermierul vazu ca sunt doua semne si se duse mai aproape ca sa vada ce scrie. Pe semn trona scris cu litere de-o schioapa urmatorul mesaj; "Acum sunt doi!"
Intrebare : E adevarat ca TOATE ciupercile sunt comestibile ?
Raspuns : Da, este adevarat. Numai ca unele doar o singura data.

Reply With Quote