Quote Originally Posted by MonkY View Post
Nu conteaza la ce etaj stai... trebuie sa fie impamantare. Nu cred ca ar racorda nimeni de la Enel, Renel sau whatever un bloc/casa fara sa aibe asa ceva. De obicei e o bara de cupru (nu conteaza daca e tzeava sau plata) care trece prin toata cladirea si se duce in pamant... S-ar putea sa ma insel (asta nu o stiu sigur) dar e posibil ca paratraznetul de pe bloc sa fie legat de impamantare... desi stiu ca e efectul de clopot, e posibil ca la descarcari puternice sa fie neaparat necesara aceasta conexiune. Intrebati un electrician, chiar sunt curios daca asa e
Chiar nu are (te asigur 100%) si nu numai blocul meu nici un bloc din tot cartierul acesta, ai uitat ca este Romania unde traim tara tuturor posbilitatiilor ?

Cat despre tablu, e simplu... indiferent cat de bun ai tabloul, sau cat de bune sunt sigurantele, daca nu tin firele din casa, poti sa pui si mama tabloului. Ah, si mare grija, ca mai e la moda la "electricienii de weekend" sa puna rezistente cat mai mari. Ei spun "cat mai mari, ca sa reziste mai bine". Ideea e, ca daca se intampla asa, nu sar sigurantele in casa, dar sare sigur TV-ul or something Se poate verifica foarte usor... verificati daca se incalzesc prea tare sigurantele in tablou.
A nu este ceva pe langa sigurante si este sensibil la variati, nu era electrician de weekend ^^.

Si ultimul sfat... in afara de tabloul vostru din casa, verificati-l pe cel de pe scara. Eu am avut marea surpriza sa gasesc in siguranta de la tabloul de pe scara infipt un.... CUI ! Probabil cel care a stat inainte s-a gandit ca decat sa tot schimbe litza, mai bine infige un cui si gata. Doooh !
lol urat, am un vecin (de incredere) care il verifica des asa ca pe cat posibil este okay si acela ^^.