Single post: Sa mancam... sanatos!
-
Admin

Originally Posted by
sid
Well, stii ce dieta tin eu, si are efect. Si nu e brutala, dau jos 1Kg pe saptamana, ceea ce-i rezonabil. Sunt curios daca a ta va avea efect. Nu stiu daca doar 3 saptamani ajung, in mod normal ar trebui sa pierzi 3 Kg (ca sa nu le si pui la loc instant dupa aia). Pe de alta parte daca ai renuntat la sucuri + dulciuri ... oricum scazi nitel

Poate impartasesti si celorlalti dieta pe care o tii. Pe mine m-a atras chestia asta de la Montignac pentru ca nu apelez la nimic extra (gen pastile de slabit, arderi, etc.), pentru ca e foarte usor de descurcat cu IG-ul (stii destul de clar ce ai voie si ce nu)... nu e limitata (adica nu-ti spune, ai voie 200gr pe zi, cum fac altii). A nu se intelege acum ca poti manca fara limita ceva cu IG mic. Orice exagerare nu ajuta cu nimic.
Consider ca cel mai important pas a fost renuntarea la sucuri (inlocuite cu apa minerala si ceai - atentie, nu ceai negru), dulciuri (inlocuite cu fructe), paine (inlocuita momentan cu nimic), bere (nu eram oricum bautor de bere inrait) si cartofi prajiti (inlocuiti cu legume). Recunosc ca fara paine ma satur mai greu, dar... e foarte ok. Ma mira insa ca am scapat repede de Cola... aici cred ca si sperietura la doctor isi spune cuvantul 

Originally Posted by
sid
Nu stiu daca doar 3 saptamani ajung
Nu, eu vroiam ca peste 3 saptamani (avand in vedere ca am inceput de o saptamana) sa fac din nou un control simplu (al glicemiei, colesterolului si greutatii). Daca toate 3 sunt in scadere, atunci are efect. O dieta de genul acesta necesita 3 luni, pentru ca organismul sa se obisnuiasca iar pancreasul sa inceapa sa se descurce cu aceeasi cantitate de insulina. Asta nu inseamna ca dupa aceea se poate reveni la normal (adica iar bere, mici, dulciuri la greu)... insa dupa aceea se poate trece la produse cu IG mai mare, iar micile excesuri vor fi mult mai repede rezolvate de catre organism.