Nici nu vad cum e posibil sa nu il dea afara pe Funeriu. Daca multi ministri, incepand cu 1990 s-au dovedit a fi hoti, Funeriu este printre putinii care practic vorbind distruge vieti si e mandru de asta, eu tocmai am terminat clasa a 8a. Toti cei din generatia mea au fost nevoiti sa dea teze cu subiect unic in anul scolar 2008-2009, atunci noi stiam ca sistemul de admitere la liceu este urmatorul : in clasa a 7a se dau teze cu subiect unic la Limba si Literatura Romana si la Matematica, in fiecare semestru, deci in total 4 teze, iar in clasa a 8a se mai adauga si cate o teza pe fiecare semestru la Istorie/Geografie, deci 6 teze, adunandu-le avem 10 teze cu subiect unic, sistemul acesta de admitere ramane in istorie drept cea mai stupida metoda de admitere la liceu. Dar in vacanta dintre clasa a 7a si a 8a s-a schimbat ministrul, noul ministru anuntand ca in clasa a 8a nu se vor mai da teze cu subiect unic ci examene, din materia claselor 5-8, asemanatoare examenului de capacitate. Dar ce mai buna parte este ca pana in noiembrie (daca imi amintesc bine) nu exista nici un model de examen oficial, deci nu stiam cum va arata acest examen. Nici acum nu pot intelege de ce fie nu s-au dat teze unice in continuare, fie nu s-au anulat tezele unice din clasa a 7a, lasandu-se valabil doar examenul, media de admitere calculandu-se in felul urmator: 25% media tezelor unice, 25% media examenelor, 50% media claselor 5-8. Dupa ce am avut parte de un examen cu subiecte ambiguu formulate la romana, si de un subiect la matematica destul de simplu, am intrat si eu la liceu, din fericire chiar pe prima optiune. Dar acum domnul Funeriu ma anunta ca in prima zi de liceu "se face ore", abia astept. Singura alta tara din lume unde ar mai putea lucra acest tip la un minister, este probabil Congo, iar acolo nu ar lua un post mai important decat cel de maturator. La urmatoarele alegeri voi merge si eu la OTV sa fac campanie unui candidat, poate voi fi si eu ministrul educatiei si cercetarii.