Am dat jos si eu PES 2011 si am bagat cateva meciuri. Iata concluziile mele:

Grafica: Cand a inceput meciul si au intrat echipele de teren am ramas prost de cat de realist putea sa fie. Apoi am tot asteptat sa treaca "cinema-ul" dar vazand ca nu se intampla nimic am dat pe x ca sa dau skip. stupoare insa jocul a inceput. mi-am dat 2 palme, mi-am sters lentilele la ochelari si tot nu-mi venea sa cred ca in gameplay arata la fel ca in cinema. Detalii aproape de perfectiune la corpurile si fetele jucatorilor, la teren, spectatori, tot. Sa ma scuze fanboy-ii fifa, dar pes este la ani lumina fata de concurenta din acest punct de vedere.

Gameplay:
- Nu tine chiar de gameplay (e undeva la granita dintre acesta si grafica) si aici ma refer la miscarea jucatorilor. F naturala, a disparut cumplet acea miscare de zombi beti
- combinatia de semi assited la pase si suturi si centrari clasica in pes a sufeit imbunatatiri fata de pes 2010, putand sa desenezi atacurile dupa pofta inimii. imi place ca la fifa au bagat si ei asta dupa atatia ani de ping-pong iar acum cred ca au reinventat roata
- varietarea de exprimare in joc depaseste din nou concurenta. de la respingeri (din foarfeca, plonjon, bubuit, etc), pase (gen 1-2, pe pozitie viitoare, cu calcaiul, etc) si suturi de orice fel si orice pozitie (nu ca la fifa unde 95% din goluri ies numai din careu sau de la 5 metri in afara lui dar OBLIGATORIU cu latul)

Singura problema a demo-ului o reprezinta camera care este jalnica. Bineinteles ca va putea fi modificata in jocul final.
Marea intrebare pt noi toti este cum va fi jocul pe online. Dc va fi tot chinuit ca pes 2010 nu va fi deloc popular (eu stateam si 5-10 min sa gasesc pe cineva ca sapot juca in conditii decente), dar pt amatorii de fotbal adevarat e un must have. Pt restul exista FIFA.