Quote Originally Posted by ramusg View Post
Tocmai ce am terminat de jucat o gramada de partide in Fifa Wc, mi-am dat seama de ce este atat de adulat jocul asta si atat de urat Pes-ul: e f usor.
Toata lumea foloseste ping pong passing sistem, pasele scurte si lungi perfecte cu L1, deposedarile perfecte cu L2, teleportarile fantastice cand folosesti L2 si jucatorul tau poate deposeda sau atinge mingia chiar daca tie iti pare imposibil , distanta dintre el si mingie fiind prea mare. EA a mers la extrem cu stilul asta arcade unde majoritatea lucrurilor ce definesc jocul de fotbal sunt scriptate si unde AI-ul face aproape toata treaba pt tine tu doar apasand niste butoane ca robotul.
Sa nu-mi spuneti ca pot sa joc pe manual pt ca on line nimeni nu o face si nu prea e ok sa pierzi ca un ratat cand stii ca la Pes te descurci f bine si acolo assistul este apropiat de controlul manual, destul ca joc doar cu x, o, triunghi si RS -FS, adica controlul simplu fara butoanele magice.

Eu joc ambele jocuri dar acum mi-am dat seama de ce atata admiratie pt FIFA si pareri proaste pt Pes, la PES ai nevoie de tehnica, skills, de viziune a jocului, sincronizare in pase si sut, multe altele, e mult mai greu , trebuie sa cunosti si sa stii sa joci cu un pad, la FIFA e f usor, simplu, de aceea toata lumea sare in sus cand cineva critica Fifa, pt ca toata lumea stie ca fara ce-i ofera jocul asta ca ajutor in gameplay devine frustrant din lipsa de pricepere, majoritatea jucatorilor de fifa sunt nepriceputi.

Acum cand Fifa a inceput sa copieze controlul din Pes si jocul necesita o tehnica superioara o sa-i vad eu pe jucatorii minune de ping pong passis sau tragatorii la poarta cu R1 cum o sa joace. Bravo EA, in sfarsit faci un lucru bun.

Am jucat cu o gramada de idioti ce nu alearga un metru cu mingia la picior sau sa faca un dribling in viteza, apasa in disperare pe X de fiecare data cand ajunge mingia la urmatorul jucator, sunt penibili acesti jucatori de FIFA ce-si lauda jocul facut pt retardati.

Sa nu mai aud cat de tare e Fifa si cat de tare e gameplay-ul, lauda asta nu o aduce decat un jucator de duzina care cu ajutorul butoanelor magice sau a ping pong passing sistem are o revelatie si descopera cat de bun jucator e el si normal ca pt un noob ca el acest joc e cel mai tare din lume. Asa e lumea asta facuta, daca ne da cineva mura-n gura e super, daca trebuie sa ne folosim creierul si abilitatile e de cacao, nu pt toti dar pt o majoritate covarsitoare. Sper ca ati inteles. Abia astept versiunea finala de Fifa 11 pt a vedea daca EA se tine de cuvant si scapa in sfarsit de arcade-ul asta nenorocit. Multumesc pt rabdare.
Da,fiecare cu parerea lui,dar recunosc ca pasele la Fifa 10 erau prea perfecte,suturi fantastice,dar spune-mi si mie ce viziune sa ai la PES?
Vad ca zici de viziune de creativitate,eu cand ma joc ceva trebuie sa ma atraga din punct de vedere vizual si dupa,din punctul de vedere al gameplay-ului.
Gandeste-te umpic,amabele sunt jocuri,nu poti sa zici ca pes e real cand 90% din centari din marginea careului se terminau cu gol,cand toti jucatorii au un stil urat de alergare..pe mine ma scarbesc chestiile asetea,si fifa 10 lasa mult de dorit dar te rog sa nu imi zici ca PES 10 era mai frumos ca Fifa 10 suntem totusi intr-un Thread despre Fifa nu ti se pare ca,comentariul tau nu este la locul lui?