Istoria mea in randul consolistilor incepe undeva in anul 1994 cu o clona, de care nu stiu, cert este ca arata diferit fata de un terminator, desi functiona cu aceleasi casetute galbene. Imi aduc aminte ca avea 2 controllere wired(la modu nu se puteau inlocui) si bunicul meu le repara destul de frecvent pentru ca se tot stricau. Parea oricum mai "real" fata de un terminator.
Bineinteles au urmat si cateva terminatoare, de care m-am plictisit destul de rapid. In 1997 am primit calculatorul si am fost destul de incantat, cu toate ca nu prea ma descurcam sa imi instalez jocurile. Pentru asta o rugam pe sora mea, in cazul in care va strica calculatorul sa am pe cine da vina lol .
1998 a fost anul in care am primit cadou de ziua mea un GameBoy Color, de care sunt si acum mandru, dar al carui buton A, din pacate nu mai functioneaza .
In 1999 mi-am cumparat PSX. A fost ceva de vis mai ales ca al meu calculator avea cd-rom - ul busit si ca atare nu prea aveam cum sa ma mai joc mare lucru. De asemenea ma incanta foarte tare ca ma puteam juca pe un "ecran" mai mare, in speta televizorul. PSX-ul a fost cu adevarat lucrul care m-a atasat de Sony si m-a facut intotdeauna nostalgic in ceea ce priveste consolele Sony. Am avut volan, am avut controllere, am avut numeroase jocuri extraordinare, ce sa mai, Playstation va avea tot timpul un loc special in randul consolelor pentru mine.
Din pacate de la "moartea" PSX, cauzata si de aparitia PS2 lol , nu am mai avut nici fonduri, nici timp, pentru o noua consola. Cum bine spunea cineva pe aici, venise parca o alta perioada, in care stateam mai mult afara, mai putin "pe" jocuri. Au urmat mai multe configuratii de calculatoare, deh, generatia online, dar gandul meu statea mai mult la a-mi cumpara cumva un PS2.
Din pacate nu am reusit sa fac asta si pana acum mai bine de un an am ramas in afara sferei consolistilor. Pana cand m-am hotarat ca ar fi o idee buna sa imi cumpar un PS3, pentru ca erau atat de multe amintirile placute din era PSX. Putin inainte de PS3(vreo 6-7 luni), am avut un 360 sh, cred ca printre primele modele, care a dat rrod dupa o perioada. L-am dat si am revenit la Playstation.
De asemenea, pentru generatia viitoare am pretentia sa imi cumpar chiar de la lansare una din console. Probabil va fi tot Sony, desi nici Xbox-ul nu mi se pare de lepadat.