Single post: Proiect Aquamonk

1. #247 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Well, iata ca pot aparea probleme si in "Paradis"... mai exact, s-a intamplat fix ce nu ma asteptam sa se intample... Unul dintre filtre (cel "mic", Eheim Professional 3 2075) a cedat nervos... si a inceput sa piarda apa. Din pacate, a pierdut-o prin casa/balcon. Din fericire, am prins la timp problema... insa ma gandesc cu groaza ce s-ar fi intamplat daca as fi fost plecat intr-o mica vacanta. Cred ca gaseam apartamentul spart de toti vecinii inundati, iar pestii dusi intr-o lume mai buna...

Sunt dezolat... daca pana si cele mai bune filtre au ajuns sa curga, atunci chiar nu mai pot spune "aveti incredere in filtrul X sau Y". Prin urmare, periodic va recomand sa verificati filtrele... In cazul meu, dupa un an si jumatate de folosire a lui Eheim 2075, toate garniturile si fittingurile sunt ca noi. Chiar si dupa ce am uns toate cele cu vaselina siliconica, inca pierde apa... Asta este, am ramas momentan doar cu Eheim-ul 2180... si m-am suparat atat de tare incat am mai comandat un 2080. Cu alte cuvinte o sa am filtrare pt. acvariu de 2400L la acvariu de 550L

Pe de alta parte... ca sa fie tacamul complet, au mai aparut alte 2 probleme. Prima, care e ca si rezolvata deja... e ca mi-au cazut benzile negre de forex, care erau prinse de geam cu super glue. Mare, mare greseala ! Nu va recomand nici macar cel mai bun super glue. In timp se "macina" si ramane un fel de praf pe sticla. Iar a doua problema... o alga nenorocita (cred ca BBA) m-a facut sa rad mai bine de 50% din plante... Din pacate, e genul de alga care are nevoie de aproape aceleasi conditii ca si plantele, prin urmare e greu sa le omori fara sa afectezi si plantele. Well, cam asa arata acum acvariul dupa o masiva defrisare si curatare a 90% din acvariu (inca mai e de munca)...
    Attached Images Attached Images aquamonk_dupa_seceris_img_8209.jpg aquamonk_dupa_seceris_img_8205.jpg aquamonk_dupa_seceris_img_8206.jpg aquamonk_dupa_seceris_img_8207.jpg