Single post: Ce fel de tara este Romania?
-
Senior Member

Originally Posted by
Atrium
Initial m-am gandit ca este prea agresiva/primitiva o astfel de gandire insa in scurt timp mi-a spus de fapt care este adevarul. Si anume ca el, poate sa iasa la orice ora in noapte pe strada fara a-i fi frica sa fie omorat pur si simplu. In conditiile astea, stau si ma gandesc care sunt cei primitivi ? Ei sau noi ?
Pedeapsa cu moartea e o problema, stii de ce ? Pentru ca nimic nu e perfect, nici sistemul juridic (mai ales in rromanica). Au mai fost cazuri cu oameni nevinovati condamnati si mai tarziu s-a gasit adevaratul vinvovat. In conditiile astea sa omori pe cineva si apoi sa descoperi ca altcineva a fost vinovatul e cam "de porc".
Dar pedepsele sunt mult, mult prea mici - un criminal ar trebui bagat la inchisoare pe viata fara discutie. Un violator ar trebui sa primeasca cel putin 20 de ani (in functie de circumstante), daca e pedofil - pe viata, fara discutie.
rromania se duce la fund. Si nu incet, dar sigur, ci RAPID si sigur. De ce ? Din cauza noastra, a romanilor. Nu doar chestiile mari conteaza. Nepasarea si tupeul sunt prezente deja in majoritatea romanilor si chestiile astea ni se par absolut normale.
Ieri am fost la posta sa-mi ridic niste colete. Pe drum, pe o straduta spre posta aud un claxon. Dar stiti cum ? Strident, enervant. Ma uit sa vad ce se intampla - o masina bengoasa stationa si cred ca astepta pe cineva sa iasa afara din casa. M-am dus mai departe, iar claxonul - lung si strident. Si zgomotos, foarte enervant. Si tot asa - se auzea pe toata strada (era o straduta mai mica si mai linistita). Retardatul ala cred ca a claxonat vreo 5 minute (poate mai mult, ca deja m-am indepartat) - lumea se uita si nu zicea nimic. Mi-a trecut prin minte sa ma duc la ala si sa-l intreb de ce mortii masii de idiot claxoneaza, dar probabil ar fi sarit la mine si tot eu as fi intrat la inchisoare pentru vatamare corporala grava sau chiar mai rau. Asa ca m-am abtinut. Daca as fi sesizat asta la politie cred ca ar fi ras aia de mine.
Chestiile astea "marunte" sunt de fapt ceea ce duc rromania la fund. Faptul ca romanii arunca pet-ul de bere pe strada. Ca se baga cu tupeu pe rosu. Ca se apuca sa claxoneze (deranjand o strada intreaga) pentru ca ei sunt nerandatori. Si alte "maruntis"-uri din astea.
Sunt scarbit de rromania, dar nu pot face nimic, pentru ca sunt o minoritate, pentru majoritatea romanilor chestiile astea sunt normale.