Am jucat si eu ceva din el asa... la "negru" si pot spune ca e destul de ok. Nu va asteptati totusi sa fie un gothic veritabil pentru ca seria bate in alta parte de acum; jocul insa pe langa elementele negative are si parti bune care sa il faca placut. Pentru inceput, celor care il cumpara le recomand sa il joace pe dificultatea hard sau chiar pe gothic daca vor sa aiba parte de ceva actiune, restul fiind prea usoare.
Elementele negative pe langa trecerea spre casual ar fi de asemenea si voice actingul care in majoritatea timpului nu il pot cataloga decat cel MULT acceptabil + deja renumitele si "mult iubitele" invisible walls ce iti vor lasa un gust amar si lipsa de explorare directa a plansei(aici ma refer ca vei avansa in joc spre o alta zona, doar atunci cand vei termina questurile de baza din acea zona). Pe langa astea pot sa adaug lipsa interactiunii directe cu npc-urile(nu le mai poti da la moaca sau sa ii faci sa se bata intre ei; exemplu ar fi ca atunci cand atragi un animal intr-o tabara toti vor sta si se vor uita de parca nimic nu s-a intamplat, iar animalul se va retrage spre zona sa de provenienta).
Ca puncte forte as enumera:
- dungeon-urile
- noul meele combat system(care desi il trage spre casual, il face interesant; nu ma pot hotara nici eu de ce imi place lol) + arcul ce mi se pare satisfacator; vrajile parca nu ma satisfac asa cum ma asteptam, dar efectele arata ft bine
- atmosfera lumii din punct de vedere grafic
- muzica(parca o versiune mai soft fata de ceea ce a fost in G3, dar isi face treaba foarte bine)
- grafica in general + itemele foarte aspectuoase(imi doream demult asa ceva)
- animatiile/miscarile net superioare fata de ce faceau/fac cei de la PB(zici ca te plimbi cu caramida in jocurile precedente).
Puncte pe care eu le consider "neutre" adica nici rele dar nici zuper-duper ar fi sistemul de crafting, sistemul de stamina, sistemul de avansare in skill, story-ul(ce nu pot spune ca exceleaza, dar e ok) si functiile mini-jocurilor/actiunilor ce nu mai produc nici un rezultat(alchemy, sleeping, mining, forging etc; toate astea sunt acum doar de forma pentru ca produsele obtinute din astfel de activitati in jocurile precedente, acu le poti face direct de pe caracter; spre exemplu daca vrei sa faci o sabei, nu mai e nevoie sa te duci sa incalzesti metalul si sa il bati pentru ca il poti face direct din meniul caracterului daca ai toate ingredientele necesare).
Cam astea imi trec acum prin minte... parerile "la cald". Restul tine de voi
Nu am vrut sa postez aici pana acum, fara sa am o parere formata si pana sa dau comanda la joc(eu jucandul piratat) din respect pentru voi si pentru developeri.

PS: Eu tocmai am dat comanda pentru varianta de pc la gameshop (118 lei cu codul de reducere)
Celor care au macar un 8800 gt, procesor dual core, 2/4 gigei ddr2 si vor jocul, le recomand lafel. Nu stiu exact cum e pe X360 dar puteti sa va formati o parere dupa ce jucati demoul.