Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Serviciul Live se extinde
-
Senior Member
industria de gaming nu se reduce doar la cei trei giganti si titlurile lor first party. stiai ca poti sa contactezi fara nici o problema biroul de presa al EA pe Europa si sa-i rogi sa-ti trimita comunicate de presa si assets sau sa ai acces la extranetul lor? sau Square Enix? sau Atlus? OK, si mai departe daca vrei review-copies, ce baza ai ca sa le ceri asa ceva? o serie de articole in limba romana? apoi, daca primesti review-copy si vor si ei sa citeasca macar finalul articolului, ce trebuie sa faca? sa apeleze la google translate? OK, acum multiplica o situatie de genul asta la cei N publisheri cu care ai putea coopera (in afara de MS, Sony si Nintendo) si vezi ce rezulta. nu spune nimeni ca trebuie sa ai un site integral in limba engleza, insa prezenta stirilor si articolelor in limba engleza, stiri si articole redactate PE BAZA unei colaborari cu ei, este absolut esentiala.
da, e mai greu sa colaborezi direct cu cei trei, insa daca ai o baza si poti sa le arati ce ai facut, nu e imposibil. in plus, nu trebuie sa ii convingem doar pe ei, ci pe toti. spun asta pentru ca proportia titluri first party / third pary este inclinata dpdv cantitativ in favoarea titlurilor third-party iar suportul din partea acestor publisheri este esential. cate titluri first party a avut MS sau Sony anul asta comparativ cu toate titlurile aparute pe platformele lor? (ma refer la retail aici, nu titluri distribuite exclusiv prin LIVE/PSN).
pe de alta parte, tocmai faptul ca ei vad in localizare un cost in plus este o bariera pentru ei. e foarte usor sa iti imaginezi ca habar nu avem de limba engleza si ca trebuie musai sa apelezi la localizare pentru a-ti distribui produsele pe o piata pe care nu o consideri oportuna. si cum crezi ca au ajuns la concluzia asta? pai ce site-uri/comunitati au ei in limba engleza? ce prezenta au ei in exterior? tocmai din cauza asta nu sunt momentan dispusi nici macar sa incerce, sa-si asume riscul asta. daca am avea si noi acces la aceste servicii, chit ca ar fi in limba engleza, ei ar putea sa obtina o statistica cat de cat reala a unui install base de console in romania, a preferintelor noastre, a jocurilor pe care romanii le detin si le joaca, etc. se pot folosi toate datele astea pentru a realiza o serie de analize in urma carora ar putea lua decizii in cunostiinta de cauza. momentan nu au ce decizii sa ia pentru ca nu au datele necesare. si de ce nu au datele necesare? intelegi unde vreau sa ajung?
anyway, si problemele mentionate de tine sunt reale dar asa cum spunea MonkY mai sus, ar trebui sa fie totusi o diferenta comparativ cu acum 5 ani. rata pirateriei ar trebui sa fie mai mica. din pacate nu stim exact cu cat pentru ca nu a facut nimeni niciodata o analiza care sa aiba ca obiect rata pirateriei in ceea ce priveste gamingul din Romania acum 5 ani, pentru ca apoi sa o compare cu o analiza facuta anul asta (sau cel putin nu stiu eu ca cineva sa fi facut asa ceva). in lipsa acestor date, nu putem miza decat pe install base, numar de jocuri vandute, timp petrecut online, bani cheltuiti pe servicii online, etc. din pacate, ei nici macar la asta nu au acces. da, sa zicem ca pot vedea numarul de conexiuni din RO (in functie de IP), insa nu e destul.
in concluzie, nu observi ca incepem sa ramanem fara optiuni? din cauza asta spun ca o abordare/orientare a comunitatii si presei din RO spre exterior ar mai balansa lucrurile. ar rezolva problema integral? nu stiu. insa sigur stiu ca ar ajuta si sincer sa fiu, este una dintre putinele cai INCA accesibile noua. ce ne-am face daca ei ar lua decizia intr-o zi sa ne excluda total de pe LIVE sau PSN? pai s-ar bloca activitatea tuturor. nu ne-am ami putea juca (decat singleplayer), nu am mai putea achizitiona nimic online, am fi efectiv locked out. o prezenta in exterior ar putea impiedica asa ceva. sorry ca tin cu dintii de chestia asta insa eu chiar cred ca este una dintre putinele optiuni care ne-au mai ramas.