La 2 luni de cand m-am decis sa "Mananc sanatos" se pare ca am ajuns la 105.2Kg (de la 118.5Kg) si totul pare ok (cu o exceptie de care voi vorbi mai jos). S-a mai stabilizat un pic procesul de slabire (ceea ce e ok, ca incepusem sa ma sperii de viteza prea mare de slabire)... insa ma gandesc cu groaza la cat mai am de tras pana la greutatea optima (aprox 90Kg). Eu am zis ca 100Kg ar fi suficient pt. mine, dar... vedem cum merge treaba.

Referitor la exceptia de care vorbeam in aceasta dieta... trebuie sa explic ceva. Eu cand am decis sa pornesc "cruciada" asta (dupa cum ma stiti mai nebun asa de felul meu), am zis sa o fac asa cum imi place mie, adicatalea cat mai bine documentat. Prin urmare la inceperea dietei am facut toate analizele (m-au rupt la bani), si le continui lunar. Teste de glicemie fac zilnic (de fapt chiar de mai multe ori pe zi), inainte de mese, dupa mese... Si toate nebuniile astea nu pentru ca as fi ipohondru sau maniac... dar chiar vreau sa stiu exact ce se intampla cu organismul ca urmare a unei astfel de diete. Spre deosebire de altii, chiar nu imi place sa ma iau dupa ceva "din auzite" sau din "reclame".

Prin urmare, ajungem la problema detectate de mine, si anume HDL Colesterolul. Dupa cum probabil multi dintre voi stiti, exista un colesterol "rau" si un colesterol "bun". Daca cel "rau" am reusit sa-l duc de la 203 mg/dl la 154 mg/dl... problema este ca si cel bun (care se numeste HDL Colesterol) a coborat de la 33 mg/dl la 28 mg/dl. Bineinteles ca am facut imediat programare la medic si m-am inarmat cu informatii de pe web... ca sa vedem ce cauzeaza problema.

Se pare ca problema este cauzata de lipsa unor anumite tipuri de grasimi in dieta. De exp. eu am renuntat de tot la ulei de floarea soarelui, inlocuit cu ulei de masline. Din pacate insa, organismul uman are nevoie de toate cele 3 tipuri de grasimi. Ca sa explic mai bine, grasimile (sau acizii grasi) sunt de 3 feluri: saturate, mononesaturate si polinesaturate. Din pacate renuntand de tot la uleiul de floarea soarelui, am deprevat organismul de grasimi polinesaturate (uleiul de masline fiind mononesaturat). Solutia ar fi ca in dieta sa adaug si un pic de ulei de floarea soarelui si sa mananc mai mult peste (Omega 3). Cum insa nu vreau sa incep iarasi sa mananc "gras" iar peste proaspat nu pot face zilnic... am decis sa le inlocuiesc cu supliment alimentar. Mai exact, am cumparat capsule de Omega 3-6-9, care este 100% natural (extras din peste). Ramane de vazut peste o luna daca vor avea efectul scontat.

Ca sa va dati seama de diferenta dintre cantitatea de zahar ajunsa in sange inainte de dieta, si cantitatea de zahar dupa... o sa va spun valorile glicemiei. Daca initial glicemia era (dimineata, pe nemancate) de 120 mg/dl, la ultimele analize aceasta a scazut uimitor la o valoare de 84 mg/dl. In principiu glicemia peste 115 mg/dl e de rau... fiind vorba de hiperglicemie, trebuie tinut cont de faptul ca si sub 70 mg/dl este rau, fiind vorba de hipoglicemie.

Spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca in toata aceasta perioada nu am facut niciun pic de sport... dar am promis ca voi incerca aceasta dieta fara a lasa niciun alt factor sa influenteze rezultatele. Facand sport, n-as mai putea sti daca rezultatele bune ar fi cauzate de catre dieta sau de exercitiile fizice. Probabil ca dupa ce ma voi apropia de o greutate mai normala la cap, voi trece si la ceva miscare... pentru a mentine mai usor "escapadele" pe care am de gand sa le fac. Adica, sa nu credeti ca dupa 3-6 luni de dieta voi tine totul la fel de strict. Din momentul in care organismul se "regleaza", poti sa mananci si carbohidrati cu IG mare. Insa daca totul e cu masura... no problemo !

Acestea fiind spuse... va doresc sanatate maxima si bafta la slabit !

P.S. Repet, inca odata: eu mananc mai mult decat inainte ! Cei care aleg sa se ocupe de calcule calorice sau aleg sa se infometeze pentru a slabi.... in loc sa aleaga sa manance doar sanatos, cred ca fac o mare greseala. E parerea mea de nespecialist in domeniu, si va rog sa o luati ca atare. Bafta !