Single post: Proiect Aquamonk
-
Admin
okayo, ca regula generala... nu e bine sa pui pesti rapizi in aceeasi oala cu pestii lenti. Asta chiar si daca cei rapizi nu sunt "ciupitori" de meserie. E suficienta doar miscarea lor foarte rapida ca sa ii stresseze. Si dupa cum bine stii, stressul duce la boli... probleme... De aceea la mine in acvariu n-o sa vezi gurami, discusi, scalari...
Apoi, din cate stiu eu este invers... Daca sunt putine tetrazone/pentazone in acvariu, tocmai pentru ca sunt stressate si se simt amenintate... se vor da si la alti pesti. De exp. daca vei avea 2-3-4 tetrazone intr-un acvariu cu 20-30-40 de pesti, garantat tetrazonele vor ciupi pentru a se face "cunoscute" si a se impune. Ia pune un grup de 9-10 tetrazone, si vei vedea ca nici nu vor mai baga in seama ceilalti pesti... Nu vor sta decat cu grupul lor si nu vor avea treaba cu alti pesti. Bine, cu conditia sa nu le pui pesti voalati (gen betta) sau pesti cu "momeala" (gen xifo, scalari)...
"Cafteala" pe care o vedeti in clipul de mai sus e un lucru absolut normal la majoritatea pestilor de grup care au nevoie de un alfa male (dap, femeile nu au treaba cu conducerea). De multe ori are loc la 2-3 zile, cateodata mai rar... cert este ca NICIODATA nu am vazut sa iasa cu aripioare rupte sau ciupite... E mai mult un "dans" in care din cate am vazut, cel care oboseste primul pierde sefia...