Single post: Proiect Acvacris
-
Admin
Da, tetrazonele sunt tampite rau... din fericire nu am decat 6, si am avut noroc ca unul din ei este mai mare si a preluat repede rolul de alfa. Pesti mai mari... momentan nu sunt decat hoplo, care ei din principiu ignora cam tot acvariul. De fapt, sunt de coma... sa-i vezi cum trec prin ceilalti, de zici ca nici nu i-a vazut. Si e fun sa vezi un hoplo de 10cm lungime si vre-o 4 latime cum trece printre niste amarati de neoni de 2cm... deh, ei sunt cei mai vechi locuitori ai acvariului.
Ca sa nu mai zic ca mai au doua faze criminale. Prima ar fi cand se ridica sa ia aer de la suprafata... cateodata o fac in mod maiestuos, calm, de zici ca pleaca undeva din acvariu, si alta data cand sare si am cumva capacul deschis, mai ca nu da jumatate de apa din acvariu afara. Iar a doua faza tare e cand "se ascund" (sau asa zic ei). Practic cred ca daca ei nu vad nimic, inseamna ca s-au ascuns. Si vezi ditamai monstrul ascuns dupa un fir de iarba, in dreptul ochilor. Pe principiul "daca eu nu-i vad, inseamna ca nici ei nu ma vad" 
In rest, cei 2 Puntius au ramas vedetele acvariului. Am unul cu rosu si unul cu galben. Cel cu rosu alearga toti pestii din acvariu si dupa ce oboseste toata lumea el se duce si se da peste cap la evacuarea din pompa de apa, timp in care cel galben il admira
Nu prea cred ca am vazut pestii astia sa stea vre-un minut macar. Ma gandesc cu frica la momentul cand vor sari de 10cm...
Ramirezii sunt iarasi de coma. Printre cei mai frumosi si mai calmi pesti pe care i-am avut. Ca sa nu mai zic ca au o curiozitate si un curaj iesit din comun. Deci daca mai fac zgomot prin casa, mai trantesc ceva sau ating acvariul... toti fug disperati sa se ascunda, ramirezii vin calmi sa vada ce s-a intamplat. E bestial cand mai bag mana sa le pun/schimb ceva prin acvariu, sa vezi cum toti fug de tine si aia vin sa te ciupeasca de deget. Azi chiar m-au enervat. Eu ma chinuiam sa sap niste gaurele pentru niste plante noi, si ei mai ca nu vroiau sa se bage si ei inauntru. Nu mai zic ca am ajuns sa-i imping cu ustensilele ca sa se dea macar 5 cm mai incolo.
Mai imi place de ramirezi ca au vointa. De exp. tetrazonele la mancare sunt un fel de piranha, zici ca n-au mancat de o luna. Si i-au lasat ramirezii in pace o zi, doua... dar cand au vazut ca ei nu mai apuca, s-au bagat printre ei cu o viteza de care nu-i credeam in stare. Mai mult, imi place ca isi schimba foarte mult stralucirea, culorile si "desenele" de pe corp in functie de starea lor, de ce au de gand sa faca, etc. Sunt bestiali, si in curand cred ca voi renunta la tetrazone in favoarea unor ramirezi mai diferiti (cum ar fi ramirezul voalat). Din pacate insa, sunt al naibii de sensibili si vor o apa perfecta. Chiar am inteles ca multi din cei care tin discusi foarte scumpi, au in acvariu si 2 ramirezi... de control. In caz ca e ceva in neregula cu apa, ramirezii mor primii. Pacat, pentru ca sunt niste pesti bestiali.
In rest, ieri o mica boacana mi-a facut un corry, care nu stiu cum a reusit el, dar s-a gandit sa treaca prin gaurile facute de mine intr-o nuca de cocos pentru a pune o piatra de aerisire inauntru (sa arate ca un fel de cort indian din care iese fum)... insa nu cred ca s-a gandit ca ii va trece capul si restul corpului nu. Norocul lui a fost ca l-am vazut cum se zbatea sa iasa tocmai inainte sa ies pe usa. Vad ca si-a revenit din soc.
Tot ieri, am vazut o faza haioasa foc. Un neon ramasese prins intr-una din plante... si deja se "calmase" (neonii cand sunt super speriati/stressati, as putea spune ca "lesina", adica nu se mai misca deloc, si eventual plutesc in deriva, de zici ca sunt morti). Si am ramas socat sa vad ca intra in desisul acela de plante un alt neon care incepe sa-l impinga afara. Foarte tare, am ramas impresionat (au facut aproape aceeasi chestie pe care am vazut-o la primii 2 carasei, care se ajutau unul pe celalalt, se impingeau, sprijineau, etc...).
Momentan ma mai lupt cu nivelul mare de nitriti si de amoniac, insa am adaugat niste ProdiBio BioDigest + StopAmmo (asta dupa ce FilterStart si Nitrivecul nu prea au dat roade) si sper sa-si faca efectul (am inteles ca practic sunt solutii profi, avand culturi de bacterii de ordinul miliardelor, fata de cele din FilterStart care sunt de ordinul milioanelor).
Astazi am pus si un filtru UV de 9W (cam micut pt. 240L, dar din pacate s-a dus dracu bugetul, asa ca merge si asta momentan) si sper sa mai scap de micile semne de alge si particule de prin apa. Atentie mare pentru cei care au acvariu plantat si folosesc UV... acesta "rupe" Fe (fierul) din apa intr-un ritm incredibil, prin urmare trebuie sa fertilizati dublu (poate chiar triplu) cu fier.
Cam atat pentru astazi... revin cu poze dupa ce mai se limpezeste apa (am plantat azi niste Echinodorus Tenellus, Heteranthera Zosterifolia, Echinodorus Vesuvius, Rotala sp. Nanjenshan si Crinum calamistratum si am facut un pic haos prin acvariu).
Bafta, apa limpede si pestiuci sanatosi va doresc !
P.S. Vad ca nu prea sunt multi amatori... pe vremea "mea" daca nu aveai acvariu nu prea aveai multe de spus