On: Nu sint impotriva violentei dar nici pro violenta, sint de parere ca parintii ar trebui sa stie ce si ce nu sa lase copii sa joace. Uite eu am o fetita de 4 ani si bineinteles ca se joaca si ea, dar nu o las sa joace orice, cele mai mature jocuri care am lasato sa joace sint Metroid Prime, Zelda TP si Prince of Persia, in nici unul din jocurile de fata nu intri in conflict cu personaje umane si nici singe nu prea este.
Daca stam bine sa ne gindim nu violenta in sine duce la acte necugetate (pentru cei care au o problema) ci conflictul direct cu personaje (inamici) umane si singele in exces (sint unele jocuri in care se exagereaza intentionat, practicam vinatoarea in trecut si stiu cit singe iese dintr-o rana de glont si cum reactioneaza corpul la impactul cu un glont). De violenta avem parte zilnic: TV, RL, pentru copii in desene animate, emisiuni pentru copii, doar ca e la un alt nivel, deci violenta nu o putem interzice pentru ca face parte din viata noastra.

Concluzia, totul depinde de parinti si de cum stiu sa-si spuna punctul de vedere vizavi de problema asta, nu uitati ca vorbesc din perspectiva unui parinte deci stiu ce zic. Trebuie sa stim cum sa ne convigem copiii sa nu joace anumite jocuri sau sa nu urmareasca anumite emisiuni nu sa le interzicem fara o motivatie reala.

Off: Avind in vedere ca sintem in RO si scriem in romana nu prea cred ca esti pretentioasa .