Single post: Gran Turismo 5
-
26-11-2010 10:40 #2010 SP
Senior Member
Cred ca am gasit un bug cand am facut pozele de mai sus. Selectam farurile de zi sa ramana aprinse (angel eyes) si nu ramaneau. Plus ca s-a facut noapte automat. E un ciclu zi-noapte la fotografii ? oricum e interesant ca ofera destule optiuni, dar nu imi placeau culorile noaptea, am ales alb-negru. Dar poti face adevarate wallpaper-uri.
Ziceati ca nu e damage pe masinile standard. Pe Subaru WRX Coupe ala in 99 ce l-am descris mai sus au aparut deformari dupa ce m-am lovit de parapeti in repetate randuri cu 150-200km/h, avand un avans considerabil fata de oponenti (care sunt cam varza daca ai o masina buna), m-a apucat mania drift-ului in curbe, avand traction control pe 1 si restul assist-urilor pe off, abs 1, putere multa si 4wd, dar am mai scapat-o din control cateodata)
Imi place si feeling-ul masinilor standard, fizica e prezenta acolo.
Btw , sunt foarte multe masini in joc care merita folosite. Japonezele sunt usor de upgradat, avantajul e ca gasesti cu duiumul la second-hand dealer, cele noi sunt cam scumpe si nu stiu ce avantaje ar oferi in plus, cu toate astea am strans 90 000 si am luat M3-ul, pe care inca nu am apucat sa il testez
facandu-i doar cateva poze.
Am ramas placut impresionat de un MM-cup Nissan (un micra cu putin tuning), de 138 hp, cu care am castiga orice cursa posibila FWD la A-spec pe begginer. E o masina standard dar are un control superb si urca in ture imediat. In schimb m-am chinuit un Yaris stock, pe care l-am luat special pt un event si cu care d-abia am scos un loc 2, blocand in spate oponentii cu ajutorul oglinzilor(ma uitam pe unde ma despasesc si ma puneam in fata, problema a fost cand a venit unul prin stanga si unul prin dreapta, a trebuit sa il las pe unul sa treaca , totul se intampla pe o linie dreapta inainte de linia de sosire ). Palpitant.
Urmatorul pas e sa strang banuti de un Ferrari, o masina de epoca pt anumite event-uri si o masina puternica FWD. Poate un Audi sau o japoneza.
Am licenta A, B , C prima.
Imi plac cursele de karting chiar daca ametesti pana te reobisnuiesti cu senzatia de viteza dupa ce o masina normala mult timp.
Sunt multumit de numarul de FPS-uri pt ca jocul e cursiv, nu agata, oferind si o senzatie de viteza mult superioara altor jocuri jucate de mine pana acum. Camera din interiorul masinilor premium e folositoare cand ai de facut jaloane sau vrei precizie la depasiri, pentru ca front bumper camera nu iti arata latimea masinii si uneori, fiind invatat sa conduc cu latimea masinii in minte, aproximez gresit la limita si lovesc ceva .
Grafica e buna, pe alocuri e nevoie de imbunatatiri, unele trasee arata superb iar altele arata cam saracacios.
Nu am jucat inca pe ploaie sau pe zapada, in schimb am jucat pe dirt track cu un Impreza 2010 si un Lancer Evo si mi-am adus aminte de Colin Mcrae 3 care l-am jucat nebuneste pe PC la vremea lui.
Controller-ul se descurca onorabil, poti sa ai o precizie mult mai mare decat la Nfs Shift de ex, unde masina era parca pe sapun si daca intrai in balans nu o mai scoteai decat in parapet. Eu am preferat sa setez acceleratia pe R2 iar frana pe L2, fiind progresive, putand sa le controlez mai usor. Directia e pe :<L>:
Am incercat sa intru online si dupa ce am dat un refresh la servere, consola a inghetat, fiind nevoit sa o resetez. AStept sa se regleze si o sa incerc din nou cu online-ul.
Am observat, avand probleme cu router-ul in ultima vreme(am un asus care pierde conexiunea PPpoe dupa un interval aleatoriu, nemaidorind sa se reconecteze decat daca il scot din priza) ca daca nu sunt conectat la internet, meniurile sunt mai rapide, nu mai e asa mult lag in ele.
Nu am jucat inca Nascar, dar toate la timpul lor.
Nici in modul Arcade nu am jucat nicio cursa, nici Splitscreen.
In concluzie sunt de parere ca jocul este unul muncit, poate nu 5 ani, dar cu o atentie la anumite detalii pe care alti producatori nu o au sau nu pot sa o acorde intr-un timp scurt, fiind cunoscut faptul ca multe jocuri sunt dezvoltate intr-un an , un an jumate.
O sa il joc cu placere, fiecare masina deblocata aducand ceva nou, iar parcul auto imens este suficient de stimulator incat sa te faca sa continui sa castigi niste bani sau experienta.