Quote Originally Posted by Diesel View Post
Romanii nu prea pun pret pe piata serviciilor, a bunurilor nonmateriale. De asta pirateria nu e vazuta ca furt propriu-zis de mare parte din romani.
Nu e chiar asa - romanii pun pret si pe servicii, iar pirateria nu se practica pentru ca nu e vazuta ca furt, ci pentru ca e foarte usor de practicat si riscurile sunt aproape nule. Si au dreptate, cei care pirateaza chiar nu risca nimic. Nu vreau sa zic ca ar trebui sa dea politia buzna in casa la toata lumea si sa controleze calculatorul, dulapul, etc, mai ales cand sunt o gramada de alte probleme si infractiuni mult mai grave. Dar ar trebui sa se inceapa o curatenie pe planul asta.

Macar jegurile care VAND nestingheriti pe okazii.ro ar trebui luati la rost. Nu trebuie neaparat sa fie bagati la parnaie, ar fi suficiente niste amenzi usturatoare. N-am nimic cu cei care mai "trag" 2-3 filme de pe torrente (sa nu se inteleaga ca asta e un lucru bun - nu, tot piraterie e), dar cei care VAND efectiv ma calca pe nervi - aia chiar ii privesc ca pe niste infractori lipsiti de orice scrupule. E inadmisibil sa VINZI chestii furate. Si e grav cand asta se intampla pe site-uri publice si nimeni nu ia nicio masura. De aici ar trebui inceput. Mai ales ca e foarte usor sa-i prinzi pe indivizii respectivi - pur si simplu licitezi pentru produs, ii spui ca esti din acelasi oras cu el si stabilesti o intalnire. Si l-ai prins in flagrant - mai simplu nu se poate.

Revenind la topicul nostru - am 4 console acum si o sa mai iau inca 2 in curand. Nicio consola nu e modata si nici nu voi moda vreuna. De ce ? Simplu :
-imi place sa am originale in colectie
-consola nu e supusa la stres in plus (chip de modare, discuri blank, etc)
-nu risc sa pierd partea online - asta e foarte important
-nu pierd garantia (unde e cazul)
-oricum nu joc asa multe jocuri ca sa o modez si sa "trag" jocuri pe banda

Iar legat de partea financiara, chiar nu e nicio scuza sa modezi consola si sa tragi ca disperatul 10 jocuri pe zi. Daca nu-ti permiti sa cumperi toate jocurile pe care le joci nu-i problema - cumpara la inceput 2-3 (sau cate iti permiti), iar apoi vinzi unul cate unul si cumperi altele (sau faci direct schimb). Probabil ca pierzi un pic, dar nu foarte multe, daca pierzi 10 lei la un joc eu zic ca nu e o avere.

Sau ai inca o optiune - daca tot esti "mare gamer" si termini 3 jocuri pe zi - inchiriaza - am vazut ca un joc se inchiriaza cam cu 7 lei/zi. Si sunt convins ca daca esti client serios poti negocia. Daca mergi la un centru de inchiriere sunt convins ca primesti cu 20-30 lei 5 jocuri pt 2 zile. Si 2 zile te joci la greu, daca asa iti place. E mult 4-5 lei pentru un joc ? Eu nu cred. Daca nici macar suma aia nu ti-o permiti e grav...inseamna ca ar trebui sa-ti cauti un alt job si sa faci niste bani. Sau sa-ti ajuti parintii cumva (daca esti copil).