Quote Originally Posted by Khan View Post
Asta spuneam, e imposibil pentru ca din punct de vedere al managerului destept (deci nu burtolog sau patron de SRL cum spuneai tu) nu renteaza sa pierd timpul sa instruiesc pe cineva.
Mai ales ca de mentalitatea romaneasca n-am cum sa-l scap. Si dupa ce ca-l invat meserie se duce la alta firma ca vezi tu nu-i mai convin conditiile sau si-a dat seama ca meseria aia nu-i place atat de mult.

Nokia avea nevoie de mana de lucru, nu de specialisti. Din acelasi motiv pentru care si Renault are uzina de la Dacia. E mai ieftin sa pui pe cineva sa asambleze decat sa cumperi si sa intretii echipament robotizat pentru a o face.
Asa este Khan din pacate si cu Nokia,mare parte cum fac si restul firmelor mari ,mana de lucru ,oamenii care fac munca de jos pana la midlemanagement (asta in cazuri exceptionale)sunt romani,iar managerii de top sunt adusi direct de la ei din(circa 1500 care asigura top managementul ar trebui sa fie).Chiar la noi local,la Cluj,s-a iscat o asemnea contradictie ca de ce se folosesc doar romanii pentru muncile de jos si de ce nu se folosesc si oamenii specialisti pentru Nokia romani?Clujul are ca si alte mari orase,facultati care pregatesc pentru piata specialisti (ma refer aici la cei din zona IT).Cei de la Nokia au zis ca se vor mai gandi.Sincer nu prea inteleg discriminarea asta ca esti roman si nu ai fi bun sa faci munca unui neamt(plus ca mai esti si in tara ta).