Hehehe... cate certuri am tras eu cu ai mei de-alungul anilor in privinta jocurilor, nu le mai tin numarul. Insa acu abea au inceput sa realizeze si parte cea buna a lor. Si iata ca incet, incet pot sa zic ca am fost influentat destul de mult pana acum, m-au invatat si de bune si de rele. Am avut bineinteles o perioada de dependenta destul de lunga pana am aterizat cu picioarele pe pamant si m-am mai echilibrat. Dar toate acestea nu puteau fi facute daca nu exista pasiunea (doar nu ma jucam ca nu aveam ce face, ci pentru ca imi facea placere sa fac asta). E greu sa separi acesti 2 termeni unul de altul "dependenta-pasiune", pentru ca dupa mine nu cred ca poate exista unul fara celalalt. Toata treaba e sa sti sa dozezi cum crezi tu mai bine procentele din cele 2 caracteristici la momentul respectiv dar sa nu treci de partea celalata a baricadei, sa dai in damblageala si sa te vezi prin una din stiriele astea de prin ultima vreme cu omoruri & stuff.
Am stat si am citit tot threadul acesta acum (va dati seama ce fac eu la 4-5dim ) si pot spune ca sunt de acord cu majoritatea parerilor de aici. Romania inca nu este pregatita, cel putin la nivel organizatoric pentru o industrie de gaming autohtona de proportii. Urmeaza apoi cel de-al doilea impediment : mentalitatea romaneasca privind jocurile (cum ar zice Gheorghe din deal care isi cumpara si el un "pisi" de ultima generatie de cin-jde milioane : de ce sa fiu eu prost sa dau banii pe jocuri cand am odc si trackere fara numar - stilul pur cocalar) Inteleg... hai folosesti piraterii cat folosesti dar la un moment-dat trebuie sa realizam ca cineva munceste din greu pentru a produce softurile alea si trebuie sa isi ia si el salariul lafel cum e recompensat la randul sau fiecare om pentru munca depusa. Trecem la partea a 3-a (artistul sau sa zicem lucratorul in industria jocurilor). Ce vad eu este o evolutie in bine pe acest plan si vad ca din ce in ce mai multi tineri vor sa urmeze domeniul graficii, unii dintre ei dovedindu-se chiar foarte buni, doar ca nu toti stiu unde le este locul. Ca si pe mine de altfel aceste jocuri m-au influentat spre decizia de a urma aceasta cale a graficii 2d, 3d. Poate dupa liceu voi da la grafica... Momentan sunt la stadiu de begginer, unde invat cum stau treburile si sper sa avansez, sa fac ce imi place si ce imi doresc in viata, pentru ca cel mai important lucru intr-o meserie este sa iti placa ceea ce faci, sa faci cu pasiune si nu din necesitate pentru ca nu vei mai intelege nimic din viata. Iar eu per-ansamblu parca observ ca ceva se misca in acest domeniu si avem oameni din ce in ce mai multi si pasionati de arta graficii, iar asta coreleaza cu cei care incep sa cumpere soft original si pe la noi. Vreau sa cred ca se va putea crea ceva si in Romania, cu personalul nostru si sa nu mai fim doar niste robotzei pentru strainii care vin si ne exploateaza ca pe o mina de aur...