Quote Originally Posted by sekhemet View Post
toti vor liber si toti vor un nivel de trai decent fara sa faca nimic sa il obtina
Nu chiar toti, dar foarte multi. Ne tot miram cum de o ducem asa rau, de ce trebuie sa dam spaga la doctor, de ce sunt murdare strazile, de ce sunt pensiile si salariile mici, etc. E simplu : pentru ca foarte multi romani sunt niste paraziti. Si nu doar oameni "de la tara" sau de la "periferiile oraselor". Inclusiv la mine in bloc (care e in buricul orasului) am o vecina de vreo 40 de ani care n-a lucrat in viata ei nicaieri. Si n-are niciun handicap. Traieste din diverse ajutoare de somaj, din alocatiile copiilor, etc. Si foarte multi isi "rezolva" pensii de handicap, chiar daca ei sunt sanatosi tun.

Si normal ca in stiuatia asta, cand putini muncesc si cotizeaza si multi doar vor ajutoare, fara sa cotizeze vreodata se ajunge la situatii nasoale. Banii se duc in ajutoare de somaj, in pensii de handicap, etc. Banii din sistemul sanitar nu ajung pentru ca o gramada de oameni merg la spital fara sa cotizeze in viata lui un ban in sistem.

Sa nu fiu inteles gresit, sunt constient ca politicienii fura la greu. Dar sunt si bani putini. Degeaba facem noi gura ca suntem impozitati si contribuim la CAS. Pentru ca pentru fiecare roman cat de cat serios exista 10 paraziti. Si mai e o problema : cine i-a votat pe actualii politicieni ? Romanii. Nu i-au votat nemtii sau americanii. Romanii au votat. Aia multi si cu minte putina. Si e normal - in perioada electorala s-au dus si s-au infruptat din micii oferiti de partide si s-au imbatat bine. Si s-au dus veseli la vot - ii votam pe aia ca ne-au dat mici si ne dau ajutoare sociale.

Nu si-au pus problema de unde sunt banii pt micii electorali. N-au ascultat si n-au analizat discursurile politice. Nu s-au intrebat daca promisiunile facute pot si si indeplinite. N-au gandit. Au votat manelistic. Si ne-au hotarat si noua soarta. Dar asta e democratia : cei multi si prosti voteaza cu oameni asemanatori lor si distrug viitorul tuturor.