Quote Originally Posted by ffocus View Post
Acum, nu vreau sa fiu rau, dar inainte de a intreba unde sunt banii, trebuie sa si pui acei bani. Tu contribui cu ceva (TVA, impozit, CAS, etc...) la bugetul statului? Oferi factura pentru serviciile oferite?
E cu doua taisuri asta. Partial iti dau dreptate, chiar daca se supara Donely. Insa treaba e mult mai complexa la noi. Uite, eu lucrez deja de peste 7 ani, am lucrat cu intreg venitul declarat pe cartea de munca, poate a contribuit la asta si faptul ca am lucrat foarte mult in corporatii mari, unde nu se faceau "mismasuri". Am platit impozite serioase, CAS, contributie la pensie, etc. Si acum regret enorm. Pentru ca am vazut unde ajung banii mei.

Ajung la bugetarii pe care ii doare in c*r de mine si se poarta cu mine ca si cu ultimul jeg. Desi sunt platiti din banii MEI. Desi sunt platiti ca sa faca o treaba si n-o fac. Pai tata, ma duc la un ghiseu si ma astepta o tanti acra la fata si de care trebuie sa ma rog de 10 ori sa-mi dea o informatie. Si stau la coada pentru ca din 10 ghisee sunt deschise 2. Nu pt ca ar fi doar 2 angajate, ci pt ca 8 mananca sau beau cafea si stau la barfe. Desi sunt platite sa LUCREZE. Platite din banii MEI.

Bani care ajung la "someri" si la "pensionati de boala". Adica la niste nesimtiti care prefera sa sparga seminte in fata blocului decat sa-si caute ceva de lucru. Si care vin cu ineptii de genul : pai e mare somajul frate, cum sa-mi gasesc ceva de lucru. Pe bune ? Daca ii arati paginile din ziare care gem de anunturi de angajare (caut ospatar, caut dulgher, etc) o da in alta directie : pai da, dar se plateste prost. Pfff. Normal. Pai e mai comod sa stai acasa pe BANII MEI si sa beneficiezi de reduceri la intretinere din BANII MEI. Si ca sa fie totul perfect : sa ai si tupeul sa te plangi ca te deranjez cand fac dus noaptea sau cand dau muzica o idee mai tare. Pai eu lucrez mai dobitocule si-ti dau banii tie, iar tu spargi seminte pe banii mei si tot tu esti cu gura mare ?

Si dau bani si pt pensie. Cotizez la viitoarea mea pensie, dar vad deja ce-o sa se intample. O sa vina un urmas de-al lui Basescu si-o sa-mi zica : e criza, trebuie sa taiem pensiile. Sa mori tu ? Pai ma inaptule, eu am PLATIT pentru pensia aia. Ca tu esti dobitoc, incompetent si hot nu-i treaba mea.

Si platesc si CAS. Multe sute de lei (sau ron, cum va place) pe luna. Pentru ce ? Cand am o problema si ajung in spital trebuie sa platesc spaga. Si ajung intr-un salon murdar, in care miroase urat si se urca gandacii pe mine. Si sunt pus sa-mi platesc medicamentele. Si asistenta se uita cu scarba la mine, chiar daca i-am dat si spaga... Pentru asta platesc CAS. Daca as aduna banii aia intr-un cont privat si m-as duce la o clinica din afara cu ei as fi tratat regeste.

Si platesc nspe alte taxe ca sa am conditii : dar drumurile sunt pline de gropi, orasul e murdar, cand ai o problema politistii te trateaza cu dispret.

In conditiile astea tu (ffocus) ce zici ? Merita sa platesti taxe sau nu ?