@ Cih... eu am scris ca am 2.2m si nu e de ajuns. Nu stiu pe asta 1.5 m de unde a reiesit.
Ptr doritori/cumparatori luati in calcul faptul ca jocurile nu implica doar statul la o distanta de senzor si miscare pe respectiva orizontala ci si deplasare inainte/inapoi. Cu cat e mai mica distanta pana in senzor te pierde.
Ca exemplu: in Adventures la distanta de 2m merge jucat in doi insa e bine ca acestia sa nu se deplaseze prea in fata caci se desincronizeaza la nivelul acelui jucator. Jocul insa merge fluent si senzorul se comporta in general bine.

In Fitness evolved insa daca nu incep eu jocul ptr ca senzorul sa ma vada pe mine si deci sa se pozitioneze vertical astfel incat eu sa fiu tinta sin din greseala intra un copil intra in spatiu si-l vede pe el atunci rtamane pe tot parcursul jocului la inclinatia respectiva si nu mai pricepe comenzile, iti taie capul etc. De aceea trebuie sa intrerupi jocul si sa faci recalibrarea senzorului.
Alt impediment (cel putin la acest joc) este ca sunt anumite exercitii in care trebuie sa tii piciorul intins in spate iar in spate e canapeau. Evident il tii in aer insa e bine de stiut.

Una peste alta la distanta amintita 2m fata de senzor acesta se comporta destul de bine. Ahh o alta problema majora este lumina: dupa-amiaza de multe ori am soarele in fereastra. Nu te vede, comenzile sunt total deplasate... zici ca s-a stricat.

Ca sa nu aruncati banii pe fereastra caci in mod sigur va prins febra si tehnologia celor de la Ms intr-adevar ofera o noua perspectiva jocurilor va dau urmatoarele sfaturi inainte de o achizitie:

- asigurati-va ca aveti minim 1,7m
(de fapt asta e si distanta pe care o si specifica pe site ptr un gameplay decent) de la senzor pana la pozitia de joaca. Daca e peste e minunat. De preferabil e sa aveti un minim de 2m. Luati in calcul 1m stanga dreapta.

- camera sa aibe niste perdele pentru zilele insorite. Din acest motiv faceti calibrarea si dimineata si la pranz si seara ptr ca senzorul sa va recunoasca in diferite conditii de iluminare.

- pozitionarea senzorului e de preferat sa fie deasupra tv-ului in cazul in care acesta nu e cocotat pe undeva. Cititi pe site-ul Kinect inaltimea optima. De ce? De sus senzorul te poate scana integral, de jos insa daca esti si aproape si e asezat pe un mobilier e posibil "sa-ti taie picioarele" din cauza unghiului de vizualizare.

- e bine ca fiecare jucator sa fie cu profilul lui daca jucati jocuri de fitness unde spre ex. fiecare isi urmareste evolutia. Ptr asta pe baza unui mail de la hotmail iti faci id-ul de Live apoi treci prin secventa de scanare si senzorul va v-a recunoaste cand intrati in scena. E nevoie insa si de sign-out si sign in al player-ului anterior si respectiv a dvs.

Am pus acest coment mai voluminos ptr ca 8-900Ron sunt niste bani si poate nu toti au spatiu suficient si ar fi pacat de banii aruncati...mai cu seama ca Ms a vandut destul de bine senzorul deci nu da faliment daca nu se vinde unul in plus :-)