Problema optimizarii unul software este groasa si dureaza mult, de cele mai multe ori sunt aruncate pe piata cu capacitati reduse de functionare. Sincer, CPU si arhitectura CELL este peste cea standard (Harvard) din X360, insa cel din urma beneficiaza de tooluri (unele chiar gratis) prin care se poate face un joc intr-o singura zi.
Asamblarea, codul masina, limbajul hexadecimal, toate reprezinta un singurl lucru, si anume exprimarea intr-un limbaj cat mai apropriat de fenomenele fizice din hardware pentru a executa instructiuni logice. Normal ca daca programezi la nivel de porti logice o sa obtii lighting-speed, insa costul unei astfel de dezvoltari este colosal.
Personal lucrez in atat in cod cat si in hex, neavand ce face in mod egal, poate mai mult in hex, pentru ca spatiul este minim iar hardul de abia poate duce un windows 95, insa aplicatia finala nu poate fi simulata pe un quattro core, nici pe doua, nici pe trei, ci pe mai multe intr-o retea distribuita.

Problema care o vad eu la arhitecuta CELL implementata in PS3 este chiar VRAM si RAM-ul disponibil, o data cu cresterea calitatii texturii se ocupa din ce in ce mai mult din RAM, lucru care poate fi combatut (deocamdata) prin algoritmi foarte complicati care se bazeaza pe "defectele" ochiului uman.

Imi plac consolele, acum le am pe toate si imi plac toate. Nu exista un castigator, exista 3, WII, PS3 si XBOX360