Single post: Uncharted 2 aproape ca nu a incaput pe PS3
-
Banned

Originally Posted by
MonkY
No offense, dar zici:
dupa care trantesti o chestie de genul:
sa nu te astepti sa primesti pe un forum "de jucarii" altceva decat ceea ce meriti... Sa nu-mi zici ca te intereseaza discutii tehnice despre jucarii ? Pentru asta, exista forumurile LEGO.
Da ce-s man, tool-uri de dat licenta la Harvard? Totemuri la care te inchini? Nu-s jucarii de divertisment?
Tu chiar crezi ce spui ? Programatori in "cod masina" ? S-au inventat devkit-urile de pe vremea PSX-ului... Pentru console se face development ca pe orice alt device, atata timp cat developerul are bani pentru devkituri si o echipa buna in spate. In ziua de azi e mai greu si mai costisitor sa faci beta testing pe PC (cu n placi grafice, n chip-uri optimizate fiecare dupa cum canta "trend-ul") decat pe o consola care e la fel in casa fiecarui gamer. Deci sorry... no... jocurile in assembler le mai vezi doar pe la scene party-uri
Ca idee generala cred ce spun [am ceva mai multa experienta in programare ca tine de altfel, stiu cum se dezvolta aplicatiile etc etc] si pe cealalta parte nu spun eu, spune leade team developerul de la Naughty Dog. Toate efectele de postprocesare grafica sunt scrise in assembler pe SPU-uri, altfel fiind imposibil sa atinga nivelul de grafica pe care l-au atins.
Uncharted 2: Mastering the Cell - Page 1 | DigitalFoundry | Eurogamer.net
Undeva inainte de minutul 1 "we make heavy use of assembly programming" urmariti tot clipul inainte sa imi explicati de tool-uri de pe vremea PSX. Acolo spune si de ce s-au folosit SPU-urile pentru a ajuta relativ modestul cip grafic RSX din consola. Tot acolo mai vedeti si gradul de incarcare al SPU-urilor, care lucreaza aproape de 100%.
but at at around 23 seconds into the video, you should be able to discern on-screen
that five SPUs are being maxed out Asa ca faza cu nu intra in memorie sau ca "Uncharted 2 a folosit toate 6, dar la nivel de performante 'street cars'. Uncharted 3? Cam ca 'Formula 1'." e o prostie colosala menita sa atraga atentia asupra a cat sunt ei de deosebiti, e doar marketing. Deja in U2 SPU-urile sunt folosite la maxim. Iar in conditiile in care au scris in assembler, viitoare optimizari sunt putin probabile si cu spor relativ mic de performanta.

Originally Posted by
gogutz
am citit cu interes discutiile voastre. detin un calculator (nvidia gtx 285, q 9400, 6 gb ram )si am si ps 3 ,cu toata ''FORTZA'' de care dispune tehnologia pc ,practic (pt ca asta ne intereseaza si nu teorii si detalii tehnice) cel mai bun joc pc nu este nici la jumatate din pct de ved grafic fata de gow 3 . spun grafica pt ca ea consuma cele mai multe resurse si de aceea am dat ac exemplu.
Tie iti mere la maxim fara probleme Crysis [vechi de 3 ani] Gothic IV, Final Fantasy XIV, Metro 2033 maxed out DX9 si mai sunt cateva, care no offense, au un nivel vizual peste orice joc de consola [daca vorbesti strict de grafica]