Sorry, ma refeream la firmele care trimit un Europa, indiferent ca sunt din Europa sau alta zona. O sa-ti dau lista daca o mai gasesc prin calculator.

Quote Originally Posted by SwingShot View Post
Salut. Voi posta si eu experienta cu acest MTurk pe care am avut-o recent, poate ajuta pe cineva.

Am facut cont de RO si am facut HIT-uri din cand in cand, ce am apucat. Am prins si unele bune cu web data collection platite cu 0.50 dolari, dar o singura data. Am inceput contul de pe 7 ianuarie si am strans in 1040 de HITS, 95$. A mers destul de greoi si plictisitor.

In timpul asta am tot citit peste tot, cam cum functioneaza acest site. Din ce am inteles eu:
* workerii sunt un fel de sclavi, fara absolut nici un drept
* la 3 block-uri de la requesteri , insta ban fara drept de apel, fara nici macar anunt mail sau ceva..orice aberant poate sa dea block si nu il contesteaza nimeni, si banul nici macar nu este justificat
* am gasit cazuri in care s-au dat block doar pt ca userii nu au facut calificarile cum trebuie (de atunci am fost atent sa nu fac calificari prost, sa nu ma trezesc random cu un block si ban)
* am folosit chrome si cu extensia Turkopticon, dar nu inainte sa imi iau Reject de la niste requesteri tepari, care ulterior s-au dovedit a fi cu rosu in acea extensie.

Parerea mea personala : Imi voi incheia experienta cu acest site aici: este mult prea multa bataie de cap pentru mine. Munca este usoara la HIT-urile cu bun simt, si din acestea am reusit sa fac banii. In schimb nu imi place sa traiesc cu frica constanta ca voi lua reject la 300 de hits sau niste blockuri de care nu stiu si sa ma trezesc cu ban. Noroc ca se poate transfera oricand in gift balance.

Am comandat multe DVDuri de la selleri care trimit in RO, si pot sa zic ca nu mi-a ajuns nici unul.
Nu iti inchide contul din cauza requesterilor, inainte de criza zau daca inchideau vreun cont, acum probabil incearca sa mai salveze din banii proprii. Altfel cum s-ar explica conturile deschise azi si suspendate maine fara nciciun HIT !? Asta e, nu avem drepturi. Ori facem cum vor ei, ori renuntam. La fiecare inceput de an au fost probleme cu HIT-urile, dar intotdeauna s-au gasit HIT-uri bune.
Ca de exemplu "answer simple question about this shopping site" chiar de la echipa Amazon Inc, unde bifam doar o intrebare la nimereala si aveam 10centi (am facut peste 500$ cu ei). Sau Classify pe care in vremurile bune le faceam de doua ori pe saptamana, adica 200$ pe saptamana... Dolores au avut si ei HIT-uri bune dar s-au prostit pe parcurs. Acum ma uit cum mi-a rejectat "Closely Related Terms (WARNING This HIT may contain offensive content. Worker discretion is advised.)" toate HIT-urile...

Mie mi-au ajuns toate, unele credeam ca nu or sa mai vina, dar dupa o luna, o luna si jumatate au venit (indiferent de udne veneau). Singurele probleme au fos ca am platit vama peste 2.000RON la ce am comandat pana acum si ca unele au venit cu defecte.