Single post: Mai multe detalii despre Sony NGP

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    Mai multe detalii despre Sony NGP

    Sony si-a anuntat deja noul handheld, au fost prezentate si cateva jocuri. Acum 2 zile consola a ajuns si in Europa, mai precis in Londra, unde a fost prezentata unor producatori britanici. Au scapat insa si cateva detalii de la aceasta intrunire, iar Eurogamer ne prezinta cateva informatii noi. Se pare ca Sony se va axa pe stabilirea unui install base decent in cursul primului an, urmand ca in al doilea an sa se axeze pe atragerea gamerilor hardcore. Cu noua consola, Sony va incerca sa atraga si gamerii casual. Kit-urile pentru development inca nu au ajuns in mainile producatorilor britanici, in mare parte din cauza unui transport intarziat. Acestea vor fi variantele finale, producatorii din UK avand acum variante cu un GPU diferit. Pentru a face rost de un astfel de kit, fiecare producator trebuie sa trimita un document cu 20 de pagini de concepte pentru noul joc. Documentul trebuie sa fie trimis pana in Aprilie, iar jocul trebuie sa fie disponibil inca din primele zile ale consolei.

    Sony va lansa 2 variante ale consolei: una WiFi only, iar cealalta va avea WiFi si 3G. Prima varianta are ca data de lansare 2011, iar a doua "Holiday Season 2011". Asta ar putea insemna ca varianta 3G va fi disponibila ceva mai tarziu. La acest event au fost prezentate mai multe jocuri, printre care Little Deviants, Uncharted sau WipeOut. Ultimul dintre ele, WipeOut, foloseste engine-ul folosit in versiunea de PS3 a jocului, fara a fi facute schimbari din punct de vedere artistic. Asta inseamna ca WipeOut ruleaza la rezolutie full si la 60FPS. Arata exact ca pe PS3, fiind prezente toate efectele de shader. Sursa, momentan anonima, a declarat si ca Sony doreste sa lanseze unele jocuri pe ambele platforme (PS3 si NGP). Totusi sunt sanse mici sa vedem jocuri identice pentru ambele platforme, urmand sa existe mici diferente, in unele cazuri de continut, sau interactivitate intre cele 2 platforme.

    NGP este un adevarat vis devenit realitate pentru producatori, Sony a ascultat toate plangerile acestora. Toate jocurile ce vor fi disponibile la lansare, vor fi disponibile in 2 formate: fizic (flash card) si digital (PSN). Toate shaderele folosite in versiunile de PS3 ale jocurilor pot fi folosite si pe NGP. Developerii nu sunt nevoiti sa rescrie jocurile pentru a le face sa mearga pe noul sistem. Arhitectura celor 2 platforme este diferita, insa folosesc un SO destul de apropiat, facand portarile mult mai usoare. NGP este un device "developer centric", dev kit-ul se deschide direct din Windows Explorer. Se poate creea o mica retea (formata din mai multe handheld-uri de acest tip), fiind posibila updatarea mai multor console in acelasi timp. Un PS3 Dev Station poate fi pornit ("set-up") in aproximativ 3 ore, iar unul pentru NGP in doar 20 de minute.

    Aceeasi sursa ne confirma faptul ca NGPul va avea 3 giroscoape care combinate cu panourile multitouch aflate pe spatele consolei, ofera o precizie mult mai mare in miscarile pe care le poti efectua. Acest lucru a fost demonstrat in cadrul evenimentului. Touch pad-ul aflat pe spatele consolei este fantastic, sau cel putin asa sustine aceasta sursa a Eurogamer. S-a discutat si despre social features, care au fost demonstrate. Introducerea sistemului "cloud saving" nu a fost confirmat de Sony. O data de lansare si un pret pentru device vor fi anuntate in curand. EEDAR estimeaza insa ca pretul nu va depasi 400$, fiind foarte posibil ca NGPul sa coste intre 300 si 350$.

    NGP a fost anuntat saptamana trecuta in Japonia, printre features se numara un procesor foarte puternic si un ecran OLED de 5".
    Attached Images Attached Images ngp_b_hand_front-1.jpg