Single post: Super Street Fighter 4
-
18-02-2011 02:08 #1109 SP
Member
Man nu stiu ce MKvsDC ai jucat tu, dar cam tot ce ai enumerat acolo nu prea e asa.
Stiu ca este offtopic dar totusi:
"Nu poti contracara presiunea in absolut niciun fel" - din fericire se poate, ca in oricare alt joc, fiecare miscare are frameuri de recovery, unele cu mai multe frameuri altele cu mai putine. Poti contracara imediat cu o miscare daca frameurile sunt mai putine. De asemenea exista anumite stringuri de block stun ca in SF, intre acelea nu poti intra, normal.
"nu poti da speciale mult timp dupa ce ai fost in blocstun" - iarasi, depinde de cu ce ai fost lovit. Teleportul de la scorpion poate face punish la peste trei sferturi din chainurile de blockstun, ca un exemplu.
"daca adversarul apasa butoane nu ai ce sa faci" - wha?
"Nu poti sari" - chiar poti, saritul iti anuleaza blockstunul cu suficiente frameuri si poti scapa din multe situatii in care oponentul spameaza, printr-o simpla saritura
"n-are pushblock" - aici intr-adevar, daca te referi la faptul ca dupa block nu te impinge in spate, asa este, doar cateva 2-3 miscari au asa ceva in tot jocul
"n-are manevre cu invincibilitate" - normal, pentru ca jocul este bazat pe frame data si prioritati. Nu exista miscari prin care sa treci cu pumnul, gen sf4.
Eu chiar sper sa fie apropriat de MKvsDC sistemul, pentru ca este fluent si clar, fara prea multa bataie de cap. Tactica anti spam este geniala, mult mai ok ca in ssf4, combo systemul permite creeare de combouri on the fly , ce vrei tu daca nimereste nimereste. Tot ce trebuie sa faca este sa scape de glitchurile de reset (cred ca erau vreo 4-5 in tot jocul la cateva caractere) si e ok.
Tot ce zici tu imi suna foarte cunoscut in schimb, este exact cum se comporta jocul online. Daca ai jucat online, chiar si cu 4 bari, pot sa iti zic ca totul se schimba radical. Frame dataul este cu totul altul, multe miscari devin safe on block, este cu totul alt joc, cu mult mai dezechilibrat. MKvsDC online = crap. Intr-adevar nu mai poti face punish, te sparg spammeri cu scorpion si flash, si asta e. Dar offline este ok, si functioneaza mecanica excelent.