Single post: Anunturi banari/infractiuni/etc
-
Senior Member
darkie : ai dreptate, dar indiferent cat ai vrea sa fii de obiectiv nu poti. Si e si normal, pentru ca altfel ai crea un bot pe care l-ai programa cu un set de reguli si ala ar analiza INSTANT orice post si ar pedespi orice abatere de la regula impartial. Insa nu poti face asta, e nevoie de un om care sa decida in ce context e folosit un cuvant, cat de grava e o insulta, etc. Un bot nu va putea face asta.
Apoi normal ca intervin regulile. Am zis asta deja : unele infractiuni ar trebui pedepsite foarte aspru, altele ar trebui iertate usor. Iar postul lui Khan nu mi s-a parut DELOC unul "grav", dimpotriva - a fost amunzat. N-a zis : sa-ti dau "....", a zis mi s-a facut o "....". Ce e asa jignitor sau revoltator aici ? N-a jignit pe nimeni... Dar probabil ca a fost si aria (la publicitate) si nu trebuia sa se bage in thread, plus ca a recidivat.
Apropo de asta - mie regula de la publicitate (ca n-ai voie sa te bagi pe aria altuia) mi se pare extrem de "comunista" si (din pacate) am vazut-o cam pe toate forumurile. Efectiv mi se pare un conflict intre conceptul de forum si ideea de "sta pe tusa" intr-un anunt. De aia e forum ca sa comentezi, sa-ti exprimi parerea, etc. Daca iti dai cu parerea fata de un produs sau legat de pret care e problema ?
Cat timp nu jignesti vanzatorul eu cred ca orice opinie pe un thread de vanzari ar trebui incurajata, nu pedepsita. Marturisesc ca din principiu nu cumpar de pe thread-urile care contin fraze de genul : "aviz bagatorilor de seama, dau report" sau "pastrati thread-ul curat, faceti oferte si comentarii in PM". Nu ma bag, dar nici nu cumpar. Niciodata.
Pentru ca mi se pare ca vanzatorul este un increzut si un "smecheras" care crede ca el e cel mai inteligent si ca produsul lui e cel mai bun. Cu ce ar dauna un post de genul "am avut si eu placa aia, merge foarte bine, e silentioasa si performanta, o recomand" sau "am avut placa, e cam galagioasa, poate sunt eu mai pretentios sau am prins un exemplar mai slab, dar pe mine m-a dezamagit" ? Sau "jocul e bun, dar pretul e un pic cam mare, e doar cu putin mai ieftin ca-n magazin si se vinde pe aici cu x lei".
Eu zic ca asta face diferenta intre un forum si un anunt de pe ebay sau dintr-un ziar, unde nu poti "comenta" 
Dar uite ca iar am derapat (si risc un offtopic - asta e alta infractiune pe care o consider iar incompatibila cu "forum")