Ma luasem de nota pentru ca notele se dau de obicei produsului final. In cazul de fata, produsul final nu o sa vina cu voice acting imbunatatit fata de demo, de exemplu, dar va veni cu povestea completa, cu atmosfera completa, tipica jocurilor Bioware.

Dupa cum ziceam si pe threadul de Mass Effect 2, nici eu nu am fost placut surprins initial de simplificarea din ME2, ca sa-mi dau seama dupa aia ca simplificarea fusese o miscare buna (din punctul meu de vedere si a multor altora), pentru ca ajungeai sa te poti concentra numai pe actiune si pe poveste, adica exact punctul forte al celor de la Bioware. Nu contest ca sunt si unele momente cand multe chestii par chiar prea simplificate, dar per total, noua directie a jocurilor Bioware pare sa prinda.

Acelasi lucru si la Dragon Age 2, mi se pare ca au implementat si acolo sistem fix de XP (indiferent de cum te descuri la batalia X, primesti o cantitate prestabilita de XP), inventar simplificat tare mult, accent mutat mult mai mult pe bataia in sine. Numai ca, daca e sa tin cont de cum mi s-a schimbat parerea din rau in bine dupa primele ore de joc la ME2, am incredere ca la fel va fi si la Dragon Age 2, cand ma voi baga la versiunea finala. De asta ziceam ca demo-ul nu e de ajuns pentru ne forma pareri finale si pentru a da note jocului.

In acelasi timp, prin simplificarea asta, Bioware cam lasa loc concurentei sa se bage pe segmentul RPG clasic, de echipa. Astept sa vad cu ce vine interesant Dungeon Siege 3.

---------- Post added 05-03-2011 at 03:39 AM ----------

Legat de concurenta, nu vreau sa aud de Two Worlds 2, nu suport jocurile cu interfata grafica si meniuri urate