Quote Originally Posted by kkkotto07 View Post
Wickyz poti sa-ti argumentezi opinia fara sa fi badaran. Gameplay diferit, arhitectura hartilor total diferita, arme diferite, obiective diferite, etc, asta am vrut sa zic in postul meu anterior si nu care joc e mai bun( Killzone intra in clasa unde se mai gasesc de exemplu Resistance si Gears of War si nicidecum COD, MOH sau BC). In conditiile astea poti compara COD cu Killzone atunci cand poti compara fotbalul american cu soccerul; bine aici dupa mintea ta ai putea zice ca amandoua se joaca cu o minge. Ma doare fix in bip ce-ti place tie sau cum vezi tu jocurile atata timp cat nu dai dovada de obraznicie ca sa nu zic altceva.
Invata si tu mai intai ce e o comparatie apoi comenteaza aiurea. Pot spre exemplul sa te compar pe tine cu un copac, sunteti diferiti din multe puncte de vedere si asemanatori din altele, ambii sunteti forma de viata bazata pe carbon si ambii nu puteti intelege concepte elementare cum ar fi cel al comparatiei. Asta nu inseamna ca tu esti copac, doar te asemeni cu el din anumite puncte de vedere.

La fel si Killzone si alte jocuri. Au asemanari si diferente, daca cineva vrea sa le compare atunci e libertatea lui de a face asta. Sa intlegem, comparam jocuri/shootere intre ele pe un forum dedicat jocurilor intr-un thread dedicat unuia din acele shootere (daca am fi comparat CoD cu Halo pe threadul Killzone ar fi fost nepotrivit).

Motivul pentru care userii de pe forum compara Killzone 3 cu alte jocuri e ca anumite aspecte ale jocului li se par prost facute, le provoaca nervi sau pur si simplu nu le aduc la fel de multa multumire. Iar in alte jocuri aspectele care provoaca nemultumire sunt tratate mai bine si duc la o experienta a jocului mai placuta.

Daca ai fi stat sa citesti postul meu ai fi observat ca si eu sunt de parere ca Killzone 3 este un gen de joc diferit fata de BC2 sau CoD, este ceva mai arcade. Si asta sugeram colegilor forumisti, sa nu il priveasca ca pe un shooter tactic ci ca pe unul arcade (Team Fortress cu grafica realista). Jocul e foarte bine facut doar ca nu trebuie luat prea in serios.

Ai mentionat diferente intre Killzone 3 si alte jocuri, imi pare rau sa iti zic dar ai aflat acele diferente, poate fara sa iti dai seama, comparant aspectele jocului Killzone 3 cu celelalte jocuri. Iti dai acum singur cu pumnul in cap? Ziceai ca nu se compara .. dar tocmai ai comparat tu! Mai are rost sa iti explic ca perceptia noastra a realitatii se bazeaza in intregime pe comparatii? Nu ai stii ca e frig daca nu ai fi stiut cum e atunci cand e cald sau nu ai sti daca te doare umaru daca nu ai fi stiut cum era atunci cand nu te durea .. totul se rezuma la comparatii.

Lasa domne' lumea sa compare si veziti de treaba ta. Apropo, comparand fotbalul american cu cel european tragi concluzia ca ambele se joaca cu o minge, pe un stadion dar au seturi de reguli diferite, daca le compari regulile observi sa sunt asemanari si deosebiri. Uita-te si tu in DEX ce este o comparatie si nu vorbi de nebun.