Quote Originally Posted by Tudoran View Post
Si sa nu uitam inca un motiv foarte important care a mai contat : Pirateria ! Din cauza pirateriei , foarte multi nici nu se oboseau sa mai cumpere jocurile (ce ? doar is prosti sa plateasca 40$ pe un CD care il pot lua de pe net cu 1 $ ? sa fim seriosi ).
Eu sincer cred ca daca Dreamcast-ul avea o protectie la fel de buna cum o are PS3-ul in ziua de azi , mai aveam sanse la un Dreamcast 2 . Chiar cred asta .

Uite inca o dovada ca pirateria duce la omorarea industriei jocurilor (si nu numai ).

Pe vremea aia era mai usor : grafica nu era totul pe vremea aia ... in schimb iin ziua de azi . Ma rog . I rest my case .
Nu cred ca pirateria a contat in omorarea Dremacast-ului - ba chiar din contra.
Playstation one se pirata - si asta nu i-a deranjat. playstaion 2 s-a piratat - si ambele sisteme sunt cele mai bine vandute.
Playstation 3 - nu se pirata (pana nu demult) - cea mai prost vanduta consola din generatia actuala (Xbox 360 si wii se pirateaza).
Din contra, dreamcast a venit cu un GD-rom (un cd-rom modificat) -tocmai pt a ingreuna pirateria. Iar gd-rom-ul a fost unul din cauzele esecului Sega. Exact la fel cu Nintendo 64 - nintendo a ramas cu cartridge ca se pirateaza mai greu - rezultatul il cunoastem.

"Pe vremea aia era mai usor : grafica nu era totul pe vremea aia ... in schimb iin ziua de azi"

nu sunt de acord. Grafica a contat enorm de cand exista consolele - ba as zice ca atunci conta mai mult. Doar pt ca ne uitam azi la jocurile vechi si le comparam cu cele de azi nu inseamna ca "back in the day" grafica nu era buna.
tine cont ca pe atunci generatiile erau denumite dupa nr de biti - 8 bit gen, 16 bit gen, etc - iar lupta pt consola cu grafica cea mai buna era enorma. In schimb, azi este pentru prima data in istoria consolelor cand castigatorul este consola cu cea mai proasta grafica (iar wii are o grafica de generatia 6).
Investitia pt Dreamcast a fost enorma - sincer cred ca azi ar iesi mai ieftin. Cred ca azi Sega ar avea sanse destul de mari -
In primul rand, sunt 10 mil. de oameni care au cumparat dreamcast-ul - exista o baza serioasa, iar Dreamcast e foarte iubit.
In al doilea rand, actuala generatie se indelunga foarte mult - oamenii asteapta o noua consola, iar daca Sega ar profita de ocazie... In al treilea rand, spre deosebire de 1998, astazi nu mai avem un castigator clar - in '90 Playstation era un monstru sacru (cam ce era nes in '80) - era foarte greu de cocurat cu el. Azi situatia e mult mai favorabila, asa ca...cine stie.