Max, problema e ca fiecare generalizeaza plecind de la propria lui persoana in loc sa priveasca fenomenul global, chestie din start gresita. nu, PC-ul nu a murit ca platforma de gaming si nici nu va muri vreodata. problema insa este ca sunt alte platforma care ameninta si PC-ul si consolele traditionale, iar producatorii incep sa puna accent pe ele..mobilele. IMHO, daca vreti sa cautati inamicul real, dati fast-forward citiva ani in viitor. o sa spuneti ca nu se compara jocurile pe mobile cu cele de PC/console. da, fff adevarat, INSA exista 2 resurse pe care orice persoana le are si le consuma, iar pentru marea majoritate ele sunt ffff limitate. TIMPUL si BANII. Ce fac in timpul liber si cum imi cheltuiesc banii?

o sa spuneti ca poate nu va jucati atit de mult pe mobil. nu stiu, eu am un coleg la serviciu care se joaca in continuu pe iphone si omu are si consola (PS3) si calc acasa. i se pare insa mai natural pe mobil. vine din spate o generatie care a crescut cu mobilele, o generatie care s-a nascut pentru a da sms-uri si a vorbi la telefon. cineva trebuie sa speculeze asta si se vor face fff multi bani pe viitor din asa ceva. GC 2009 a fost anulat, doar ptr a fi inlocuit de GCO 2009, un exeniment dedicat jocurilor online si celor de pe mobile. trendului casual i se mai adauga o componenta in acest moment. mobilul. tot ceea ce va fi casual si mobil in acelasi timp va fi de viitor. da, nu vor fi competitori directi cu celelalte platforme, insa asa cum spuneam mai sus, cele 2 resurse sunt limitate, iar daca mobilele pun ghiara si pe fenomenul de gaming, atunci viitorul suna chiar sumbru si pentru PC, si pentru console. sa nu intelegeti caa gamingul de pe PC sau console va disparea cu totul. nu, nici vorba, insa asa cum azi multe companii investesc in development ptr console mai multi bani, tot asa, pe viitor, e posibil ca investitiile sa se duca tot mai mult spre developmentul de soft/gaming casual pentru mobile.