Single post: Ce fel de tara este Romania?

1. #729 SP
    VIP Member Donely's Avatar
    Hrăniţi de localnici. Cum au supravieţuit 12 bolnavi, ABANDONAŢI �NTR-UN SPITAL DESFIINŢAT DE GUVERNUL BOC !!!

Lăsaţi fără apă, m�ncare, căldură şi chiar fără cearşafurile de sub ei, bolnavii au fost ajutaţi de localnici şi de "personalul" voluntar format dintr-o asistentă medicală şi o asistentă socială
    12 bolnavi �n stadiu terminal au supravieţuit timp de cinci zile din mila locuitorilor din P�rscov-Buzău, după ce spitalul din localitate a fost desfiinţat pe 1 aprilie. Localnicilor li s-au adăugat o asistentă şi o asistentă socială care nu i-au putut abandona pe suferinzi şi i-au �ngrijit zi de zi, fără să fie plătite.
    Bolnavii rămăseseră p�nă şi fără cearşafuri sub ei, pentru că trebuia predat inventarul.
    �n momentul �nchiderii, �n spital se aflau 30 de bolnavi cu afecţiuni incurabile. Ultimii 12 dintre ei au fost transferaţi abia �n cursul zilei de ieri - unii ajung�nd �n centre pentru bătr�ni, iar alţii la Săpoca.

"Am �ncercat să mai avem grijă de ei pentru că sunt ai nimănui"

Majoritatea pacienţilor abandonaţi �n spital sunt bătr�ni, care nu au o familie şi pentru care nu fuseseră găsite �ncă locuri �n alte spitale. Ei au fost hrăniţi zi de zi de localnicii cărora li s-a făcut milă de ei, ştiind că nu au unde să fie trimişi, deocamdată.

"Astăzi am m�ncat nişte sarmale pe care ni le-au adus oamenii de aici din sat, sunt oameni cu suflet mare", mărturisea luni unul dintre pacienţii rămaşi �n spital. "Ieri a venit preotul şi c�ţiva localnici care le-au adus c�te ceva de m�ncare. Nu puteam să-i lăsăm �n stradă. Am venit aici �n fiecare zi şi am �ncercat să mai avem grijă de ei pentru că sunt ai nimănui. �n ultimele zile, nu am mai avut lenjerie pentru paturi, au dormit pe vinilul saltelei, pentru că saltelele au fost predate de cei care le aveau �n gestiune. La spălătorie nu mai lucrează nimeni şi de aceea sunt at�t de murdare rufele pacienţilor.

Căldura s-a oprit �n momentul �n care celelalte clădiri din curtea spitalului au fost sigilate pentru că personalul a plecat la redistribuire", a declarat Mia Şerban, o asistentă de la spitalul din P�rscov. La r�ndul său, asistentul social care a lucrat �n fostul spital de la P�rscov a declarat marţi că, �n ultimele zile, condiţiile din fostul spital au fost greu de suportat pentru pacienţi. Sursa citată susţine că spitalul nu a mai fost �ncălzit �n ultimele zile şi nici apă nu a mai fost la robinete.

"N-am familie, ei erau familia mea"

Ultimii pacienţi de la P�rscov au fost transferaţi marţi cu ambulanţele, �n urma demersurilor repetate pe care le-a făcut personalul care a mai rămas �n secţie de a convinge alte centre din judeţ să-i accepte pe bolnavii nimănui.

"Personal, am vorbit cu băiatul unei paciente din Braşov şi mi-a spus să o ducem oriunde, la un centru, la Urgenţe, numai să nu o lăsăm �n stradă. Nu au fost interesaţi să-i ducă �ntr-un azil de bătr�ni pentru că taxa �ntr-un astfel de loc este de minimum 15 milioane de lei vechi, iar mulţi dintre ei beneficiază doar de un ajutor social", a declarat marţi asistentul social care a lucrat la P�rscov.

Ultimul pacient rămas �n spitalul din P�rscov a fost transferat şi el la căminul de bătr�ni din Aldeni-C�mpeni. Ion Cojocau are 54 de ani, iar �n urmă cu c�ţiva ani a suferit un accident rutier �n urma căruia a rămas epileptic. De trei ani, el este clientul fidel al spitalului de la P�rscov, acolo unde a fost internat �n mod repetat numai pentru a nu fi trimis pe drumuri. Marţi, despărţirea de cei care l-au �ngrijit at�ta vreme a fost extrem de grea: "Ei au fost familia mea, plecarea mea e mai ceva ca moartea. N-am familie, ei erau familia mea, �mi va fi greu fără ei".

"Nu ne g�ndeam că un spital făcut �n 2007 se va desfiinţa at�t de repede"
    Zilele următoare, toate bunurile din saloanele spitalului de la P�rscov vor fi inventariate iar porţile centrului medical din P�rscov vor fi �nchise pentru totdeauna.

"Am făcut trei memorii că nu suntem de acord cu cămin de bătr�ni, că n-avem susţinere financiară de nicăieri. N-am primit răspuns dec�t de la Ministerul Muncii, că trebuie să luăm măsuri să �nfiinţăm cămin de bătr�ni cu care Consiliul Local nu a fost de acord. M�ine mergem la spital şi preluăm toată gestiunea, o predăm la primărie. Urmează să luăm aparatura, preluăm, conservăm p�nă c�nd găsim pe cineva să-l preia să-l transforme �n spital. Ne-am g�ndit să facem un anunţ, poate se oferă vreun investitor să preia, să nu lăsăm clădirile ale nimănui. Dacă le lăsăm, se strică tot. Nu ne g�ndeam că un spital făcut �n 2007 se va desfiinţa at�t de repede", a declarat marţi primarul comunei P�rscov, Gheorghe Sturzu.

PS. O tara dementa cu niste conducatori dementi !!!

SURSA: http://m.gandul.info/reportaj/report...iintat-8132993
    Attached Images Attached Images parscov-3-mediafax-foto-ciprian-sterian-resize.jpg parscov-1-mediafax-foto-ciprian-sterian-resize.jpg parscov-4-mediafax-foto-ciprian-sterian-resize.jpg