Single post: Fara manuale in carcasele jocurilor noi
-
Senior Member

Originally Posted by
emanuel
sincer eu nu cred in predictia cu trecerea la digital, din mai multe motive.
In primul rand, de cand exista console de prin anii '70 jocurile apar in format fizic - disparitia acestui format ar reprezenta o schimbare majora. Sa nu uitam ca exista carti in format digital, exista kindle, dar totusi cartile in format printat raman baza.
Din '70 pana azi s-au schimbat destule. Muzica, filmele, cartile si jocurile trec deja spre formatul digital. Cartile nu vor ajunge doar digitale, dar nu se poate spune acelasi lucru si despre celelalte, in mare parte datorita faptului ca o biblioteca completa spune destule despre cultura si educatia ta. Nu cred ca se poate spune acelasi lucru despre o colectie de jocuri sau filme (cu foarte putine exceptii).

Originally Posted by
emanuel
In al doilea rand, este vorba de viteza de net. GoW III are 35 de gb, iar jocurile din urmatoarea generatie vor si mai mari, deci putem sa presupunem ca vom avea jocuri de 40-50 gb. Acum, inchipuiti-va sa downloadati un file de 50 gb - mie cred ca imi vine mai repede jocul din anglia, prin posta. Si tineti cont ca in vest vitezele de net sunt mult mai mici.
Trecerea spre formatul digital nu se va face intr-un an. Probabil ca atunci cand aceasta trecere va fi completa, vom avea viteze de internet mult mai mari decat acum. Exista deja net prin fibra de 100Mb/s, la viteza asta obtii o viteza de download de aproximativ 10MB/s, ceea ce inseamna ca ai descarca GoW 3 (unul dintre putinele jocuri atat de mari, sa nu uitam de faptul ca aproape toate jocurile multiplatform au maxim 10Gb) intr-o ora, nu stiu ce posta iti aduce jocul atat de repede.

Originally Posted by
emanuel
In al 3 lea rand: storage-ul. Consolele ar avea nevoie de un hdd gigant: un calcul simplu - Monky de ex

are 150 jocuri de xbox (vedeti poll-ul). Sa zicem ca nu toti sunt asa hard core - daca cineva joaca intr-o generatie 100 jocuri, la un joc = 50 gb rezulta 5 TB. Si asta doar pt jocuri, fara filme, seriale, muzica, dlc, etc.
Nu trebuie sa ai toate jocurile instalate pe HDD. Jocurile pot fi instalate si acum, iar spatiul de stocare pe care-l ofera consolele actuale nu este foarte mare. Un HDD de 2-3TB cred ca ar fi suficient, si nu cred ca pentru urmatoarea generatie ar fi prea scumpa includerea unui astfel de HDD.

Originally Posted by
emanuel
In al 4 lea rand: lipsa de backward compatibility - pe respectivele console nu ai putea juca vechile jocuri (cum era cazul cu jocurile de ps la ps2 sau cele de gamecube la wii). Mai mult, toti cei cu colectii de dvd/blue ray ar trebui sa isi cumpere un player separat.
Exista Virtual Console, PSN (unde se gasesc destule jocuri de PS1), XBL... Cel mai probabil ca cele mai bune titluri vor fi disponibile pe store-ul fiecarui producator. Oricum PS3ul (modelele actuale si cele produse in ultimii 3 ani) nu are backwards compatibility, nu ar fi de mirare daca producatorii renunta la acest feature in viitor, mai ales ca acum exista un trend al remasterizarilor.

Originally Posted by
emanuel
In al 5 lea rand: HVD
Holographic Versatile Disc - Wikipedia, the free encyclopedia . Deja se pregateste sucesorul blueray-ului, sony spune ca il va adopta prin 2019.
In mod cert in viitorul apropiat nu se va trece la formatul exclusiv digital, iar ce va fi peste 10-15 ani e un fel de "hai sa ne jucam de-a mama Omida".
HVD ar fi pentru producatori o investitie mult prea mare, mult mai mare decat implementarea unui HDD mare. Cel putin asa cred.
Trebuie sa nu uitam insa de servicii precum OnLive care elimina problema spatiului de stocare sau a vitezei de download, dar ofera alte bonusuri cum ar fi posibilitatea de a inchiria jocuri pentru o perioada de timp.